Guvernul stabilește, astăzi, cu cât vor crește pensiile. Miniștrii Muncii și Finanțelor vor avea o discuție privind majorarea pensiilor de la 1 septembrie. După ședință, vor face anunțul așteptat de 5 milioane de pensionari.

Sindicaliștii cer majorarea pensiilor cu 40%, care s-a realizat doar parțial anul trecut, dar și recalcularea în funcție de contribuție.

"Rezolvarea problemelor pensiilor include de fapt 2 elemente: recalcularea rapida dupa noua formula a tuturor pensiilor din Romania care nici macar n-a inceput desi legea prevedea sa inceapa de 2 ani de zile. E problema legata de corectia cu vestita crestere de 40 din care s-a dat 14%, deci trebuie data diferenta", spune Bogdan Hossu.

Pe de altă parte, Guvernul spune că trebuie să ținem cont de contextul economic, deloc favorabil după criza sanitară. Efortul bugetar pentru creșterea cu 40 de procente este unul pe care România nu și-l poate permite acum, de 138 de miliarde de ei.

Integral pe Realitatea.netComentarii

Muie postacilor Psd Iara o aparut un imputit de postac Psd-ist cu nume acum @ciclop,,f.m.m de jeguri..

22 ianuarie 2021 6:26

ciclop amintim celor interesati inclusiv presedintelui tarii si ""guvernului meu " , spusele poetului :'" in noi e si numar si putere'" - numar - mai mult de 5 milioane de pensionari , putere- mai mult de 5 milioane de voturi !! Cine are urechi de auzit sa uada !!!

21 ianuarie 2021 18:50

ciclop dupa ce s-au vazut cu sacii in caruta si cu magarul legat la gard= " guvernul meu "(( presedintele , care contrar constitutiei a fost cel mai activ agent electoral pnl ) ,impreuna , presedintele si "" guvernul meu "" i-au uitat pe pensionari si ne arata buzunarele goale !!! Dar cate agentii si ong-uri inutile, in care oamenii taie frunze la caini, platesc din bugetul tarii. Si am sa va dau doua exemple: - 99,999999 % dintre romani nu stiu si nici nu-i intereseaza ce a fost Levantul dar generosul guvern plateste sume importante unei fundatii condusa de fostul presedinte Emil Constantinescu, specialist in pietroaie-geolog, este o sinecura platita fostului presedinte . - ce merite are persoana margareta duda , in afara de odrasla fostului rege mihai, cel care a tradat tara si armata roaman , l-am arestat pe Maresalul Antonescu, in cardasie cu comunistii , l-a predat rusilor primind in schimb de la Stalin o 'tinichea" - ordinul pobeda- Victoria , apoi a primit un binemeritat sut in fund de la Petru Groza . Acum "generosu" stat roman plateste sume , drept multumire"!!! uriase sume de bani odraslelor fostului rege -tradatorul tarii si al armatei al carei sef formal era . iar cand e vorba de pensionari ne arata buzunarele goale vorba vecinilor de la sud :'nema bani'. Daca sunt cinstiti si bine intentioanati presedintele si "guvernul meu" ar trebui sa faca publice , inainte de a spune ca nu au bani pentru pensionari , sumele de bani pe care le platesc agentiilor si ong-urilor inutile . P.S. "guvernul meu " functioneaza ca in fabula Racul , broasca si stiuce de Alexandru Donici, cu un clic o puteti gasi pe internet si aveti un termen de com[paratie intre fabula si "guvernul meu" !!!

21 ianuarie 2021 18:07

bambirica Baaa tampitilor?Pai care pensionar asteapota ma anuntul?baaa neeenorocitilor ,pensionarii asteapta pensia si marirea baaaa,nu anuntarea maririi care trebuia sa se faca nu sa facut dar nici nu e sigur ca se face pana la sfantul asteapta si nici cu vreun procent semnificativ ci doar cu rata inflatiei care ori e reala ori inchipuita iar unii nici no mai prind saracii.Fiv-ar prostia voastra din cap side cap ca sunteti de rasul curcilor.

21 ianuarie 2021 10:16

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.