Într-o comună din judeţul Buzău, viceprimarul USR a fost exclus cu totul din partid pentru că a dat "like" pe Facebook unei postări a deputatului Partidului Social Democrat, Romeo Lungu. În plus, viceprimarului i s-a reproşat şi că l-a felicitat pe preşedintele CJ Buzău, tot de la PSD, când acesta a obţinut o funcţie la nivel european.

Situaţie de "Poiana lui Iocan" în comuna Scorţoasa din judeţul Buzău, acolo unde viceprimarul în funcţie a căzut la mijloc în urma unor jocuri politice specifice nouă, românilor. Acesta a fost exclus din USR, partid care l-a propulsat în funcţia de viceprimar la Scorţoasa, în urma mai multor abateri, printre care şi faptul că i-a dat "like" pe facebook secretarului executiv al organizaţiei judeţene a PSD, deputatul Romeo Lungu.

Aceluiaşi viceprimar i s-a reproşat şi faptul că a participat la hramul bisericii din comună alături de primarul PMP din Scorşoasa, dar şi faptul că l-a felicitat pe preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, social democratul Petre Emanoil Neagu, pentru că a fost ales membru titular în cadrul Biroului Politic al Adunării Regiunii Europene şi în Comitetul European al Regiunilor, scrie opiniabuzau.ro.

Jurnaliştii de la opiniabuzau.ro au aflat însă că în spatele deciziei de excludere din partid a viceprimarului USR din Scorţoasa stau nişte înţelegeri politice existente încă din campania electorală de anul trecut.

Surse din interiorul USR Buzău au declarat pentru presa locală că USR Scorţoasa trebuia să susţină alegerea unui viceprimar de la PMP, în schimb cu angajarea unui paznic anume în Primărie. Doar că PSD a aflat de troc, a blocat numirea viceprimarului de la PMP şi l-a numit în funcţie pe candidatul USR, apropiat conducerii social-democrate.

Practic se duce o luptă pentru fotoliul de viceprimar între PSD şi PMP, iar USR pare pretextul ca celelalte două partide să se tot atace unul pe celălalt. Excluderea din partid a viceprimarului USR Sebastian Negoşanu şi înlocuirea sa tot cu un viceprimari USR nu schimbă raportul de forţe din primăria Scorţoasa, noteaza presa locală din Buzău.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.