Ceremonia de învestitură a preşedintelui Joe Biden este în plină desfăşurare la Washington. Joe Biden şi vicepreşedintele Kamala Harris au depus jurământul cu mâna pe biblie.

Joe Biden a depus jurământul şi a fost aplaudat la scenă deschisă de sutele de invitaţi prezenţi la Capitoliu

Preşedintele Statelor Unite susţine primul său discurs în cea mai importantă funcţie de pe glob:

"Dragi americani, este Ziua Americii, este Ziua Democraţiei şi a Speranţei. Timp de secole, America a fost încercată, s-a întâmplat şi acum, dar s-a ridicat la nivelul provocării. Astăzi sărbătorim triumful nu doar a unui candidat, ci a democraţiei. Vocea poporului a fost auzită. Am văzut cât de preţioasă şi fragilă în acelaşi timp este democraţia. Şi acum, democraţia a învins.

Aici, pe acest pământ sfânt, acum câteva zile, violenţele au zguduit chiar fundaţia naţiunii noastre. Suntem însă uniţi şi facem transferul paşnic de putere, aşa cum s-a făcut în ultimii 200 de ani. De acum, privim înainte, spre viitor cu încredere şi ne gândim că vom fi o naţiune puternică

Povestea Americii nu depinde de noi, de unii dintre noi, ci de toţi. Am ajuns atât de departe, trecând prin momente de război. Vom merge înainte pentru că avem multe de făcut în aceste momente grele, dar pline de posibilităţi. Sunt multe de reparat, multe de vindecat, multe de construit şi multe de câştigat"

UPDATE - Joe Biden a sosit la Capitoliu, pentru depunerea jurmântului. La ceremonie participă sute de invitaţi, înconjuraţi de 45.000 de militari ai Gărzii Naţionale. Imnul Statelor Unite a fost interpretat de Lady Gaga.

Prima care a depus jurământul a fost Kamala Harris, prima femeie ajunsă în funcţia de vicepreşedinte a SUA

Înainte ca Joe Biden să jure cu mâna pe biblie credinţă poporului american, Jennifer Lopez a cântat o melodie pe treptele Capitoliului.


UPDATE: Biden a transmis cu puţin timp înainte să devină al 46-lea preşedinte al Statelor Unite un mesaj simbolic pe reţelele de socializare: "It’s a new day in America"

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.