Florin Cîțu a anunțat marți că în România vor veni 2,8 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 până la sfârșitul lunii martie. Premierul a dat asigurări că în prima lună de toamnă vor fi relaxate restricțiile impuse de epidemia de coronavirus.

Dintre cele aproape 3 milioane de doze de vaccin care vor intra în țara noastră în următoarele două luni și jumătate, majoritatea sunt de la Pfizer/BionTech, restul fiind de la Moderna.

Ritmul aprovizionării cu vaccinuri va crește în următoarele săptămâni, iar principala limitare în campania de vaccinare este numărul de doze care vin în țară, menționează primul ministru. De la 150.000 de doze pe săptămână, România va ajunge la 220.000 săptămânal, a dat asigurări premierul.

„Degeaba deschizi centre de vaccinare dacă nu ai destule vaccinuri”, a spus Florin Cîțu, într-un interviu, la EuropaFm.ro.

„România va atinge obiectivul de vaccinare de 10,4 milioane de persoane până la finalul lunii septembrie. Atunci se vor putea relaxa restricțiile”, este de părere Florin Cîțu.

Integral pe Realitatea.netComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.