Un angajat al Penitenciarului Rahova a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat că în ultima lună ar fi acceptat să primească mită de până la 10.000 de euro pentru a băga în închisoare droguri și telefoane mobile. Angajatul a fost prins în flagrant.

Procurorii DNA au pus în mișcare acțiunea penală și reținerea pentru 24 de ore a inculpatului Adrian Antonio Bulearcă, angajat în cadrul Penitenciarului Spital București Rahova, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în perioada decembrie 2020 – 18 ianuarie 2021, Adrian Antonio Bulearcă ar fi acceptat promisiunea a două persoane (martori în cauză) de a-i remite sumele de 10.000 euro și 1.200 lei pentru a face acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv să introducă 50 de grame de droguri și trei telefoane mobile în Penitenciarul Rahova și ulterior remiterea acestora către o persoană aflată în stare de deținere.

Inculpatul ar fi primit, luni, de la cei doi martori, în parcarea unui supermarket din București, suma de 12.000 euro, trei telefoane mobile și un plic conținând o substanță albă. Acesta a fost momentul flagrantului.

Angajatului Penitenciarului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile.

El urmează să fie prezentat marți Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.