Beneficiile hreanului sunt numeroase pentru organism. Iată care sunt şi cum e mai bine să fie utilizat!

Beneficiile hreanului: acesta este o rădăcinoasă bogată în nutrienţi , o plantă rezistentă atât la temperaturi joase, cât şi la secetă. Rădacina de hrean are numeroase proprietaţi curative si conţine numeroase vitamine, C, A, B1,B2, săruri, minerale de fier, potasiu, calciu, magneziu, aspargină, uleiuri volatile. Mirosul înţepător al rădăcinii se datorează sulfurii de alil, care se regăseşte şi în usturoi , dar şi în ceapă, şi care , prin radere, dă naştere unei substanţe, mirosina, ce oferă proprietăţi iritante plantei.

“Hreanul poate fi adăugat în salată, consumat sub formă de sos sau folosit la pregătirea preparatelor din carne. Hreanul conţine de două mai multă vitamina C decât lămâia, vitamine din grupul B şi minerale, printre care potasiu, calciu, fier şi fosfor”, precizează nutriţionistul Florin Ioan Bălănică pentru Ce se întâmplă, doctore?!

Integral pe Ce se intampla doctore



Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.