Cinci aleşi ai partidului fondat de Dan Voiculescu, intraţi în Parlament pe listele PSD, au părăsit partidul condus de Marcel Ciolacu. De altfel, în mod tradiţional, oamenii controlaţi de Voiculescu participă la alegeri sub umbrela PSD, iar apoi îl părăsesc pentru a face, în Parlament, jocurile lui „Felix“.

Nu a trecut nici măcar o lună de la preluarea mandatelor de parlamentari, iar cei cinci aleşi ai Partidului Puterii Umaniste – Social Liberal, intraţi în Parlament prin candidatura pe listele PSD, şi-au anunţat retragerea din acest partid, rămânând doar afiliaţi grupului parlamentar social-democrat.

PPU-SL este partidul controlat din umbră de omul de afaceri Dan Voiculescu, fiind trecut pe site-ul partidului cu titulatura de „fondatorul Doctrinei Umaniste”. Astfel, la fel ca în alte momente din trecut, parlamentarii din partidul controlat de Dan Voiculescu s-au depărtat de PSD, de cele mai multe ori căutând să ajungă la putere alături de cei aflaţi la guvernare.

Iar tradiţia e lungă, începând cu 2004, când Traian Băsescu a negociat cu Dan Voiculescu ruperea PC de PSD şi susţinerea Guvernului Tăriceanu. Prin „soluţia imorală”, aşa cum a numit-o fostul preşedinte, Traian Băsescu a asigurat pentru Guvernul Tăriceanu un număr de 28 de parlamentari (19 deputaţi şi 9 senatori), ceea ce a reprezentat şi stabilitatea majorităţii din Legislativ.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.