Împărţirea funcţiilor în interiorul PNL arată că, dincolo de promisiunile privind numirea pe bază de competenţe şi merite, liderii din teritoriu îşi trimit în poziţii calde rude sau persoane din anturajul lor.

Organizaţiile liberale din teritoriu decid în aceste zile ce persoane vor propune pentru funcţiile de secretar de stat şi pentru şefiile de agenţii, oficii şi autorităţi. Pe lista pentru funcţii guvernamentale, liderii PNL au strecurat şi persoane cu care au legături de rudenie sau fac parte din anturajul lor, fără a fi clar dacă au şi pregătirea necesară pentru poziţiile propuse.

Surse politice din conducerea PNL au precizat pentru „Adevărul” că una dintre persoanele propuse de organizaţia PNL Caraş-Severin e Andra Pleşa, adică fiica partenerei de viaţă a lui Marcel Vela, fost ministru de Interne şi lider al filialei judeţene. Mai precis, Andra Pleşa e propusă pentru funcţia de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate (ANPA), aceasta fiind deja validată de Biroul Permanent Judeţean al PNL Caraş-Severin. La alegerile locale din septembrie, Andra Pleşa a pierdut cursa pentru Primăria Caransebeşului în faţa unui candidat independent. Pentru a o ajuta în competiţie, Marcel Vela a deschis lista de la Consiliul Local. Fostul ministru al Internelor a condus Primăria Caransebeş în perioada 2004-2016.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.