Opozantul politic rus Aleksei Navalnîi a revenit, duminică, la Moscova, după ce a stat mai multe luni în Germania, în urma otrăvirii cu agentul neurotoxic Noviciok. Politicianul a acuzat o tentativă de asasinat la adresa sa, pusă în practică la ordinul preşedintelui rus Vladimir Putin.

Navalnîi a fost arestat la scurt timp după aterizare. Avionul a fost direcţionat către aeroportul Şeremetievo, în încercarea autorităţilor de a împiedica întâlnirea opozantului cu susţinătorii săi, adunaţi la aeroportul Vnukovo. Mai mulţi dintre suporterii lui Navalnîi au fost, de altfel, arestaţi de poliţia rusă.

Navalnîi şi soţia sa au călătorit cu autobuzul de transbordare către clădirea aeroportului. Politicianul s-a declarat fericit să se întoarcă în Rusia: "Este cea mai bună zi din ultimele 5 luni", a susţinut el, adăugând că dosarele penale împotriva sa au fost fabricate iar dreptatea este de partea lui.

Opozantul a fost întâmpinat de ofiţierii de poliţie la biroul de control al paşapoartelor. Navalnîi a apucat să îşi sărute soţia înainte de a fi escortat de ofiţeri.

Primele cuvinte ale lui Navalnîi la revenirea în Rusia

Atât la îmbarcarea în avion, la Berlin, cât şi la revenirea pe pământ rusesc, Aleksei Navalnîi a declarat că nu se teme de o eventuală arestare a sa.

"Acesta este un guvern de hoţi. Adevărul este de partea mea. Nu mă tem de nimic", a spus el, după aterizare.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.