Până acum s-au vaccinat împotriva Covid peste 67% dintre angajaţii sistemului medical, potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare anti-COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiţă. Potrivit acestuia, mai sunt programați la vaccinare 42.000 de angajați, ceea ce va face ca procentul să ajungă la 85%.

Până în 14 ianuarie erau vaccinate 167.000 de persoane din cadrul sistemului de sănătate, din 250.000, ceea ce reprezintă 67,5 %, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă, la Digi24. Mai sunt programați 42.000 de angajaţi din sistemul medical, astfel că se va ajunge la 85% de persoane vaccinate din prima etapă, transmite Mediafax.

„Este o rată mulțumitoare, mai mult decât ne așteptam. Reprezintă un mesaj de încredere”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 estimează ca în al doilea trimestru, sfârșitul lunii martie – începutul lunii aprilie, numărul de doze să fie „considerabil mai mare decât se estima” și asta deoarece ar fi crescut numărul dozelor contractate la nivelul Comisiei Europene.

„România și-a asigurat 20 de milioane de doze doar de la Pfizer până în septembrie, asta înseamnă 10 milioane de persoane vaccinate până în septembrie”, a precizat Gheorghiță.

Aproximativ 190.000 de persoane s-au programat vineri, în cele câteva ore în care a funcționat platforma, a mai spus medicul, după ce a primit date proaspete.


Comentarii

ovi Vise baiete, dupa cum ai inceput poate peste 10 ani.

17 ianuarie 2021 7:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.