Statul trebuie să fie acţionar majoritar în toate societăţile şi companiile de interes strategic naţional, iar listarea unor pachete minoritare de acţiuni pe bursă nu înseamnă privatizare, ci şansa de modernizare şi de a face investiţii, susţine ministrul Energiei, Virgil Popescu.

"Ca în povestea cu Petrică şi Lupul, pe diverse voci, aud că se strigă "Ne vând ţara". Asta după ce premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul vrea să abroge Legea 173/2020 care a reglementat interdicţia, pentru o perioadă de 2 ani, de înstrăinare a acţiunilor deţinute de stat la companiile şi societăţile naţionale, la bănci şi la orice altă societate la care statul are calitatea de acţionar. Un demers legislativ pe care îl susţin şi am mai anunţat asta. Însă, nu privatizăm nimic! Aşa cum am spus şi în cadrul ultimelor audieri, nu privatizăm nimic! Statul trebuie să fie acţionar majoritar în toate societăţile şi companiile de interes strategic naţional! Şi aşa va fi!", a scris vineri seara ministrul Energiei, pe pagina sa de Facebook.

Integral pe AgerpresComentarii

@v Tu esti prost sau numai te faci? Statul TREBUIE sa fie MAJORITAR in COMPANIILE DE INTERES STRATEGIC NATIONAL. Ce ar fi trebuit sa intelegi tu din asta? Ca prin lege n-ar trebui sa fie permis ( N-AR FI TREBUIT SA FIE) ca in Petrol, Gaze, Energie electrica(termo,hidros au nuclearo) etc, actionariatul majoritar sa nu fie statul. Asta trebuia sa intelegi tu. Daca esti prost stai acasa si SUFLA-I in Kur lui Nastase care a vandut PETROM la austrieci si nu a pus aceasta conditie!!!. Statul roman avea doar 38% . Nu stiu cat mai are.

16 ianuarie 2021 17:58

v Aceasta teorie a fost de la inceput. Majoritatea investitorilor au cistigat pe nimica o parte din investitie (cele care nu au fost demolate), iar cu banii obtinuti din profitul fabricii au adus utilaje demontate din alte tari, cu ce valoare au pus ei (nu cu utilaje noi) Iar apoi au cumparat pe nimica restul din fabrica, devenind actionarul majoritar, care dicta politica firmei. As putea sa scriu mai multe, dar degeaba, tot ce vor conducatorii (sau cei din afara) se face

15 ianuarie 2021 22:39

Sper sa se aplice si in cazul furnizorilor de energie electrice, gaze naturale, telefonie, ....

15 ianuarie 2021 21:42

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.