Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, a prezentat vineri, în cadrul primei sale conferinţe de presă, de la învestire, proiectele de infrastructură care vor fi finalizate în acest an şi acelea care vor intra în execuţie.

Ministrul Transporturilor nu are așteptări mari pentru autostrăzi anul acesta și spune că vor fi gata cel mult 54 de kilometri. În schimb, va fi dat circulației primul segment de drum expres. Un fel de autostradă, dar mai îngustă, explică ministrul, care ar vrea mai multe șosele de acest fel și renunță la lărgirea drumurilor naționale din interiorul localităților. Dă și un exemplu, drumul numit „Valahia Expres”, care ar lega Bucureștiul de Târgoviște.

Prea puține proiecte importante de infrastructură sunt într-un stadiu atât de avansat, încât să fie terminate în 2021. Vor fi gata doar bucăți de autostrăzi de importanță mai mult locală.

Integral pe ProTVComentarii

Solo Mai Drula, sa nu-ti spun altfel. Tu gandesti prost. Nu esti departe de Traian Basescu care spunea ca nu ne trebuie autostrazi. Tu nu vezi ca azi o familie de romani are 2-3 masini ? Cu astea ocupi deja starzile din orase, caci parcari n-ai. Asa vrei sa patesti si cu soselele tale de mare viteza? TARA trebuie sa fie BRAZDATA de AUTOSTRAZI (poate chiar cu trei benzi si una de refugiu) care sa lege cele mai importante 15-20 de orase ( orasele de peste 200 000 de locuitori sau care vor ajunge acolo in cativa ani) si apoi spre AUTOSTARZI sa VINA SOSELE DE MARE VITEZA care sa lege, prin centurile proprii, orasele mai mici de 150 000 de locuitori . Autostrazile nu se fac pentru cativa ani, cat tine acoperirea asfalica. Ele se fac pentru cel putin 100 de ani, poate pentru totdeauna daca nu cumva dispare omenirea sau daca nu se descopera cumva alte mijloace de transport mai ieftine, caci zborul cu "masina proprie" e un vis cam departat.

16 ianuarie 2021 18:15

lucian56 Iar incep cu povestile. Fiecare ministru care preia ministerul stie sa inceapa numai proiecte. Despre finalizarea lor nu mai zic nimic. Nu ar fi cazul sa lase proiectele noi in pace si sa se ocupe concret de ceea ce deja este proiectat? Se risipesc banii pe noi proiecte si studii de fezabilitate dar de realizat mai nimic. Este strigator la cer sa apara acum in 2021 un ministru si sa spuna ca despre autostrada Comarnic Brasov nu a gasit nimic concret ? Nu ma uit la prim ministri si ministrii din ultimii ani. Ma uit la cei care au condus CNAIR-ul. Astia ar trebui sa fie cercetati de DNA pentru cheltuirea de fonduri publice inutil. Nu ar fi normal ca procurorii sa se autosesizeze? Daca nu se iau masuri ferme de cei pe care ii platim mai mult decat regeste, nu se va intampla nimic nici de acum incolo.

16 ianuarie 2021 9:22

v Acei o mie de Kilometrii de autostrada din campanie s-au "transformat" in 53, daca se termina. Sa nu mai vorbim ca au fost inceputi de altii. Privind la hartile prezentate se pare ca nu se vrea unirea unor regiuni, sau orase mai mari. Nu se mai vorbeste nimica de coridorul IV European de parca ar fi terminat. Dupa ce nu realizam nici autostrazile propuse, chiar de guvernantii actuali, se doreste executarea unor drumuri "expres", dar cu aceiasi "viteza"

15 ianuarie 2021 23:07

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.