Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că se lucrează la un plan care include și testarea pentru coronavirus în școli, după redeschiderea din 8 februarie.

Testarea pentru coronavirus în școli, după 8 februarie - teste antigen

Vlad Voiculescu a vorbit, joi seară, la televiziunea publică, despre posibilitatea testării în masă în școli. Ministrul Sănătății spune că în acest moment se ia în calcul această măsură pentru că în urmă cu șase luni, la redeschiderea școlii în septembrie, testele rapide nu erau îmbunătățite și nici recunoscute oficial ca instrumente de testare. La începutul anului școlar s-au stabilit cele trei scenarii, care au inclus în continuare predarea online.

„Decizia este condiționată de cifrele pe care le vedem în fiecare zi și de evoluția lor. Există riscuri legate de deschiderea școlilor și în general de orice măsură de relaxare. Există măsuri pe care le luăm și există sigur un calcul al riscurilor care merită asumate. Mai întâi de toate, noi credem că acesta este un risc care merită asumat. Sigur, în condițiile în care numărul cazurilor va rămâne unde este sau va scădea sau va crește foarte puțin.

Integral pe Realitatea.netComentarii

v Oare de ce nu s-a pus un ministru al sanatatii profesor de desen, macar stia sa deseneze bine corpul uman. Oare asa bun politician este Voiculescu de nimeni nu-i poate lua locul?

15 ianuarie 2021 22:51

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.