Deşi sunt una dintre cele mai importante şi sustenabile culturi ale planetei şi una dintre cele mai consumate legume, banalii cartofi nu au fost consideraţi niciodată un super-aliment. Dimpotrivă, ni s-a indus ideea să consumăm această legumă bogată în amidon şi carbohidraţi cât mai rar şi în cantităţi cât mai mici.
Sunt sau nu cartofii pe-atât de nesănătoşi precum ne-au făcut să credem aceste vremuri în care una dintre cele mai mari ameninţări par să fie carbohidraţii?
Integral pe Click!
Alte articole pe același subiect
- Comercianţii au profitat de reducerea TVA la mâncare. Cum au evoluat preţurile alimentelor înainte şi după aplicarea măsurii fiscale
- Cartofii, 'scut' împotriva cancerului la stomac (studiu)
- Scumpiri în România la sfârșit de an. Legumele și tutunul, în top
- Cum sunt fructele și legumele injectate și iradiate ca să crească
- Pentru a fi sexy în bucătărie, Ramona Lăzuran defilează, în premieră, cu bijuterii din legume şi verdeţuri
- După lalele, lui Băsescu îi put şi legumele
Comentarii
Adaugă comentariu
Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:
- Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
- Accesezi link-ul din mesajul primit.
- Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.
Te-ar mai putea interesa și...
Bolile cardiovasculare: 7 moduri în care să le eviți
25 februarie 2021 12:52Mierea de coriandru, remediu pentru boli de ficat și circulație deficitară
25 februarie 2021 9:30Horoscop Mihai Voropchievici. Numerele norocoase la Loto pentru fiecare zodie în parte
24 februarie 2021 22:13Femeie despăgubită, după divorţ, pentru treburile făcute în casă. Cât trebuie să plătească soţul
24 februarie 2021 12:28De ce bunicii sunt mai permisivi decât părinții? Explică Diana Lefter
24 februarie 2021 11:28Editorial
Autopsia agentului Shakespeare
Căderea regimurilor marxist-staliniste în URSS și în Europa de Est la sfârșitul anilor `80 n-a fost prevăzută de niciun istoric sau politolog. A fost marea surpriză care a încheiat secolul XX. Iată însă că începutul...