Încet, încet, premierul Cîţu şi alţi miniştrii îi atenţionează pe bugetari despre ce-i aşteaptă în 2021. După ce au fost îngheţate oficial salariile bugetarilor şi pensiile la nivelul lunii decembrie 2020, premierul Cîţu vine cu o altă veste proastă pentru bugetari. În proiectarea bugetului pe 2021 se studiază dacă sporurile acordate în sectorul public se justifică sau nu.

Şi ministrul Muncii, Raluca Ţurcan este de părere că „există cumul chiar de 6-7 ajutoare de la stat” şi acest lucru nu mai poate continua aşa.

Dacă n-ar fi existat speranţa, de multe ori înşelată, ca pomenile electorale aduc câştigarea alegerilor, s-ar fi trecut de mult la filosofia „mai puţini bugetari, dar mai bine plătiti, reprezintă şansa funcţionării mai bune a statului român”.

Ce i-a apucat pe guvernanţi să strângă cureaua?

Au trecut alegerile. Guvernul PNL a amânat restructurarea aparatului bugetar pentru a câştiga alegerile. Nu le-a câştigat, le-a pierdut. Apoi, UE e eliminat, din motive de pandemie, pragul de deficit bugetar de 3% din PIB până la care se puteau împrumuta ţările UE. Şi deficitul României a explodat, probabil spre 10%. Vom vedea pe 26 ianuarie unde a ajuns.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.