Primele trei instituții ca importanță din statul român s-au dat, la propriu, în stambă, anul trecut, în plină pandemie, cu achizițiile publice făcute. Administrația Prezidențială, Senatul și Camera Deputaților au cheltuit nu mai puțin de 47.293.554,9 lei cu TVA pe servicii, lucrări sau produse ce puteau fi amânate sau chiar anulate. De la detergenți, birotică, aparatură informatică sau electronică până la reamenajarea unor peluze, spații verzi, clădiri și construcția de parcări ecologice în plină stare de urgență și de alertă, aceste instituții nu au făcut deloc rabat sau economie.

Nici parcurile auto nu au fost neglijate, în timp ce materialele de protecție anti-Covid aproape că lipsesc cu desăvârșire de pe lista achizițiilor publice efectuate. Doar Camera Deputaților a cumpărat, în două rânduri, măști faciale. Interesant este că, adunând sumele cheltuite, în acest sens, de cele două camere ale Parlamentului, acestea sunt mai mici cu 5 milioane de lei decât cheltuiala făcută sau antamată anul trecut de Administrația Prezidențială.

„Jurnalul” prezintă cele mai costisitoare și, totodată, interesante cumpărături făcute de instituțiile conduse de primul, al doilea și al treilea om în stat, în anul 2020, considerat cel mai greu an de după decembrie 1989.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.