Falsul psiholog, o femeie din Târgoviște, care a lucrat 20 de ani ca psiholog, în spital şi centre medicale a fost dus la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, miercuri, pentru desfășurarea activităților de urmărire penală, iar la finalul audierilor s-a decis arestarea sa la domiciliu.

Femeia de 46 de ani a lucrat în perioada 1999-2019 la Spitalul Judetean Târgovişte. În 2019 şi-a dat demisia. Apoi a făcut 2 ani de facultate la o instituție privată, nu a promovat unele examene și a fost exmatriculată.

Diploma de licență falsificată era atestată de Univ. Hyperion, Facultatea de Psihologie și Sociologie București, transmit surse Antena 3. Avea falsificat și un atestat de liberă practică în calitate de psiholog. Nu figurează la Colegiul Medicilor ca psiholog.

Totodată, în baza unui atestat de liberă practică falsificat, persoana bănuită ar fi fost desemnată, prin decizii ale conducerii spitalului, să facă parte și din comisiile de expertiză medico-legală psihiatrică constituite la nivelul unității.

Astfel, aceasta ar fi evaluat cognitiv și neuropsihic pacienții unității spitalicești, personalitatea și mecanismele de adaptare ale acestora, gradul de discernământ, ar fi acordat asistență de specialitate și ar fi completat 1.381 de fișe de observație/evaluare, doar în perioada ianuarie 2016 - decembrie 2018.

"Prin exercitarea în mod ilegal a profesiei de psiholog (atât ca angajat al spitalului, cât și prin participarea în cadrul comisiilor de specialitate), s-ar fi produs un prejudiciu instituției angajatoare de 367.990 de lei, reprezentând contravaloarea veniturilor salariale încasate, parțial, pentru perioada 2011-2019. Prejudiciul va fi calculat în funcție de întregul material probator ce se va administra în cauză”, spun polițiștii.

A făcut 2 ani de facultate de unde a fost exmatriculată pentru că nu a promovat examenele
Potrivit surselor G4Media.ro, ea este soția fostului șef al IPJ Dâmboviţa, Sorin Păun, care ar fi impus parola de intrare în Târgoviște în timpul mitingului lui Liviu Dragnea din anul 2019.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.