Guvernul ar urma să aprobe în ședința de miercuri un proiect de lege care ar urma să le ofere sprijin celor afectați de sărăcia energetică.
Legea vizează protejarea acelor consumatori considerați vulnerabili, adică aceia care nu își pot plăti facturile de energie electrică, gaze naturale sau energie termică, a anunțat ministrul Muncii, Raluca Turcan, la Digi24.

Astfel, Executivul va dezbate un proiect de lege care prevede o serie de măsuri menite să îi sprijine pe cei care se află în risc de energie, a explicat ministrul Raluca Turcan.

„Este o lege care vizează protecţia consumatorilor vulnerabili ca urmare a creşterii preţurilor la facturile de energie electrică, de consum de gaze, de energie termică şi chiar pentru consumul de combustibili solizi. Aş putea spune că această idee a apărut chiar la începutul guvernării precedente. Au existat grupuri de lucru şi nenumărate consultări pentru a contura un proiect de lege, însă la începutul anului, odată cu intrarea mea în mandat, intrând în plin în acest subiect al exploziei facturilor la energie, am reluat acest proiect, l-am dezbătut cu toţi partenerii sociali şi suntem în măsură să venim cu un set de măsuri care să-i sprijine pe cei care se află în risc de sărăcie energetică. Pentru că este un concept existent la nivelul Uniunii Europene, existent în viaţa de zi cu zi în România, conceptualizat într-o directivă a Uniunii Europene şi era cazul ca şi România să facă acest pas şi să-i apere pe cei care sunt afectaţi de aceste creşteri de preţuri”, a declarat Raluca Turcan la Digi24.

Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.