Părintele Constantin Necula susține că oamenilor trebuie să li se explice de către profesioniști tot ce ține de vaccinul antiCOVID-19, apreciind că „a crede că vaccinul e o încălcare a unei dogme ține de învelirea anatomiei în ideologie și e extrem de periculos”.

​„A crede că vaccinul e o încălcare a unei dogme ține de învelirea anatomiei în ideologie și e extrem de periculos, și dacă privești dintr-o parte și din alta. Credincios înseamnă om cu încredere în Dumnezeu și care-l lasă și pe Dumnezeu să aibă încredere în el. Adică un om lucid care conștientizează o dată în plus că este în mâna lui Dumnezeu, iar în mâna lui Dumnezeu, din când în când, stau și astfel de vaccinuri”, a spus preotul într-o intervenție la Digi 24.

Ministerul Sănătății a anunțat duminică, într-o postare pe Facebook, că Biserica Ortodoxă Română va sprijini campania de vaccinare și va difuza materiale informative în eparhii, printr-o broșură intitulată “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură.”

Integral pe HotnewsComentarii

@Catană Ștefan Nu-i vorba de „Prea fericitul”, analfabetule, ci de specia, civilizația și moralitatea umană. Din zorii umanității, religiile au fost și vor rămâne cele mai subtile și mai puternice forme de legiferare socială, dar mai ales morală. Sunt, în același timp, o formă de meditație asupra vieții și a morții specifice OAMENILOAR li care ne ajută să nu decădem în animalitate. În mod paradoxal, reprezintă și o formă de cunoaștere și autocunoaștere. Dacă n-ai fi analfabet, ai sesiza faptul că știința sfârșește prin a crea dogme cu mult mai agnostice decât religia. Să crezi tu, de exemplu, că omul se trage din maimuță, să crezi tu că evoluționismul darvinist, promovat oficial, înseamnă un progres în cunoștere și nu evoluția în salturi provocate de catastrofele geologice, climatice și biofizice prin care a trecut Terra, să crezi tu că ne tragem toți din Africa (teoria „out of Africa”), să crezi tu că creierul uman, cea mai complexă structură din Univers, s-a diferențiat de cel al maimuțelor așa-zis antropoide în doar cei 3-4 sute de mii de ani de când se presupune că a apărut și a evoluat Homo Sapiens, să crezi tu că Universul s-a format prin Big Bang, să crezi tu în posibilitatea călătorilor intergalactice și alte bazaconii SF, cum ar fi extratereștrii. Să crezi tu, mai ales, că modificarea genetica a organismelor vii, inclusiv a oamenilor (aceștia, deocamdată, prin vaccinurile bazate pe tehnologia ARNm) nu vor altera umanitatea, sau că tehnologia 5G nu va distruge insectele. Însuși Einstein previziona în mod metaforic, de ex. că omenirea va mai trăi cel mult 4 zile după dispariția albinelor! Așa că, analfabetule, dacă tăceai, filozof rămâneai. Quod licet Jovis, non licet bovis!

12 ianuarie 2021 8:43

Câtă mizerie! Dacă BOR va sprijini campania de vaccinare, ar trebui să anunțe Prea Fericitul Daniel, nu Ministerul Sănătății. Altfel feisbuceala M.S. nu este decât o diversiune ordinară! După câte știu, reprezentanții Bisericii au spus că nu sunt nici pro, nici contra, lăsând la latitudinea enoriașilor să decidă. Părintele Nicula, un om luminat de altfel, nu spune nici el altceva, respingând amestecul ideologiei și al politicului în cele sfinte. Formularea cum că „In mâna lui Dumnezeu, din când în când, stau și vaccinurile” este, totuși, un pic ambiguă! Ca să lămurim lucrurile, trebuie precizat că vaccinurile stau, de fapt, în mâna celor care au și creat Covidul. Cu scopul OCULT de a depopula planeta până la un nivel acceptabil pentru cei ce promovează globalismul. Și se știe cine sunt aceștia. Vaccinurile, scoase pe piață imediat după înlăturarea de la Casa Albă a antiglobalistului Donald Trump, nu fac decât să continue treaba celor care au „fabricat” coronavirusul, folosind exact același pachet de coduri și date genetice. Dumnezeu nu prea are vreo legătură cu vaccinurile decât prin tânguirea Ecleziastului (fiul lui David, împăratul Ierusalimului) precum că „deșertăciunea deșertăciunilor, toate sunt deșertăciuni” în fața sfârșitului previzibil și ineluctabil al speciei umane

11 ianuarie 2021 11:21

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.