Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Răzvan Dumitrescu a prezentat pe scurt, în cadrul ediţiei de joi a emisiunii "Subiectiv" de la Antena 3, şase puncte în care USL a învins regimul Băsescu.

Primul dintre acestea se referă la suspendarea pe un an de zile a taxei auto de prima vânzare, o taxă care prevedea ca proprietarii de maşini înmatriculate înainte de 2007 să plătească taxa de mediu la prima transcriere a dreptului de proprietate.

Apoi, revenirea lui Raed Arafat în Ministerul Sănătăţii, cel pentru care mii de oameni au ieşit în Piaţa Universităţii din Capitală dar şi în alte oraşe din ţară, în plină iarnă, cerând demisia guvernului Boc şi a preşedintelui Traian Băsescu.

Un al treilea punct este cel referitor la demisia lui Emil Boc de la şefia Guvernului. La presiunea populară din stradă, Boc s-a văzut nevoit să îşi depună mandatul.

Cel de-al patrulea punct se referă la revenirea pensiilor şi a salariilor la nivelul dinaintea tăierii. O primă tranşă, de 8%, a ajuns deja în buzunarele cetăţenilor urmând ca în luna decembrie bugetarii să primească şi cea de-a doua tranşă.

Punctul cinci de referă la înfrângerea PDL la alegerile locale şi scoaterea baronilor locali din formaţiunile de conducere ale multor judeţe şi localităţi din ţară.

Ultimul punct se referă la suspendarea lui Traian Băsescu, o suspendare care ar putea fi urmată cu demiterea acestuia dacă poporul român la vot duminică, pe 29 iulie.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.