Autorităţile americane îi caută pe responsabilii de violenţele de miercuri de la Washington. La câteva ore după invadarea Capitoliului de către manifestanţi pro-Trump, toate degetele acuzatoare sunt îndreptate către preşedintele în exerciţiu, care a instigat la nerecunoaşterea rezultatului votului din alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie. FBI a deschis anchete şi a făcut apel la martori.

Două luni de retorică împotriva votului din 3 noiembrie au culminat cu proteste violente la Washington, soldate cu patru morţi. Într-un comunicat postat pe site-ul său, FBI îi îndeamnă pe americani să ajute la identificarea unor indivizi care s-au dedat „unor acţiuni violente ilegale”. „Vă rugăm să ne transmiteţi orice informaţie, fotografie sau înregistrare video care ar putea fi utilă”, se arată în comunicatul FBI.

„Obiectivul nostru este prezervăm dreptul constituţional al publicului de a manifesta protejând pe toată lumea de violenţă şi alte activităţi infracţionale”, subliniază FBI. Fotografii cu intruşii din interior sunt răspândite pe larg în presa americană şi cea internaţională.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.