„Asaltarea Capitoliului SUA de către susținătorii lui Donald Trump, într-un efort de ultimă oră de a răsturna rezultatul alegerilor din 2020, a fost pe cât de previzibilă, pe atât de șocantă. Patru ani de complicitate republicană la erodarea democrației SUA de către Trump au dus țara în cel mai greu moment, de la Războiul Civil”, scrie Nina Hrușceva, în Project Syndicate.

<< E lucru sigur că insurecția din 6 ianuarie de la Capitolul SUA nu a avut greutatea asaltului asupra Palatului de Iarnă. Incitată de președintele Donald Trump la un miting din apropiere, unde și-a încurajat susținătorii să meargă la Capitolul SUA, mulțimea a reușit să întrerupă o sesiune comună a Congresului pentru a confirma votul Colegiului Electoral în favoarea președintelui ales, Joe Biden. Dar parlamentarii își vor îndeplini în continuare datoria constituțională, iar inaugurarea lui Biden va avea loc pe 20 ianuarie.

Insurecționiștii nu au fost nici pe departe la fel de disciplinați precum cadrele bolșevice ale lui Lenin, formate din soldați și marinari revoluționari înarmați. Cei mai mulți erau „războinici de weekend”, de vârstă mijlocie, cu pălărie roșie, la fel de interesați să obțină un selfie bun de la rotonda Capitoliului, ca de răsturnarea guvernului SUA și instalarea lui Trump ca dictator neales. A fost, după cum a spus un comentator, un „puci al burților de bere” (Beer Belly Putsch – orig.) .

Integral pe UniversulComentarii

Socotitorul Ce vorbiti voi sunt prostii.Ce-ati vazut voi acolo este o conspiratie pusa la cale de ROMANI. Pai n-ati vazut steagul de la Revolutia din decembrie 1989? Ala cu gaura la mijloc? Este clar ca buna ziua ca de fapt- romanii oisnuiti cu semenea jmecherii-ce si-au zis. Hai sa facem o manifestare aici la Capitoliu prin care sa-l facem de kkao pe Trump. Zis si facut s-au adunta de parca l-ar sustine. Cu steaguri americane ( si tricolore, dupa cum s-a vazut), cu pancarte sustinanand-ul pe Trump, dar cu mainile goale ( ca la Revolutia lor!!!) si tot asa au intrat si-n sala comuna a Congresului, adica ca-n branza. Vreun politist care n-a inteles treaba s-a scapat de emotie cu ceva focuri si uite asa au fost niste victime.Cam asa ca la Revolutia din Bucuresti, doar ca aia s-au dus la Televiziune, iar astia s-au dus la Capitoliu sa-si faca un selfie. Sa aibe si ei o amintire de la Insurectia din Wastington. Ceva ca la Repubila de la Ploiesti. Bravo romanilor! I-ati facut de kakao pe americani! N-au fost in stare sa-si faca o Revolutie. Ca la voi casa! Caci ati vazut ce-ati schimbat: pe dracu cu nepotii lui!

7 ianuarie 2021 17:28

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.