Premierul Florin Cîțu a fost de acord, în cadrul unei întâlniri cu patronatele și sindicatele din economie, cu o majorare netă de 40 de lei a salariului minim din 2021, potrivit unor surse politice. Astfel, salariul minim net va ajunge la 1.386 de lei. De asemenea, președintele Klaus Iohannis l-a chemat pe Cîțu, alături de ministrul Finanțelor, Florin Nazare, la o ședință pe tema bugetului de stat pentru anul viitor, începând cu ora 14.00.

"Trebuie să luăm o decizie azi. Suntem într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic. Sunt sectoare în economie cu probleme de revenire. Avem mulți pe salariul minim exact în acele sectoare. Suportabil ar fi o creștere cu 3%. Inflația este de 1,8%, așa că mergem pe 2300 lei", a spus Florin Cîțu la ședință, potrivit unor surse politice.

Integral pe Digi24Comentarii

v Vai de mine "asa multi bani le da, celor cu salariul minim". Si Ceasca oferea mita la revolutie 100 de lei, salariatilor si atunci 100 valora mai mult ca cea de azi. Astia sint "economistii " nostri de azi. Au vindut totul si traim pe bani imprumutati, lasind firmelor straine sa "externalizeze" pe diverse cai profitul obtinut in tara noastra.

29 decembrie 2020 0:20

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.