Lovitură totală pentru România! Miliardele de euro de la Uniunea Europeană ar putea fi pierdute. Ies la iveală amănunte absolut șocante. Programul Național de Redresare și Reziliență, trimis de Guvernul Orban la Bruxelles, nu respectă liniile directoare stabilite de Comisia Europeană.

Comisia Europeană a criticat dur documentul oficial trimis de guvernul Orban pentru atragerea celor 30 de miliarde de euro de la UE pentru relansarea economic, anunță CAPITAL. Comisia a reproșat guvernului că Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) nu prevede nici o reformă serioasă în domenii precum digitalizarea, protecția mediului, sustenabilitatea economică sau educația.

Guvernul Orban a trimis Comisiei Europene programul în plină campanie electorală, folosindu-l și pe plan intern pentru a promova investițiile promise în infrastructură. PNRR vizează cheltuirea celor 30 de miliarde de euro din programul NextGeneration EU, bani ce reprezintă atât granturi nerambursabile, cât și împrumuturi la dobânzi extrem de mici.

PNRR, explică G4MEDIA, cuprinde sute de proiecte de șosele, autostrăzi, planuri de împădurire și desecare, metrou în București și Cluj, 7 depozite regionale pentru stocurile de medicamente, 100 de subunități de pompieri noi, 3 spitale noi, investiții în rețeaua de transport de energie, rețele de gaze, rețele de apă și canalizare, irigații.

Programul nu prevede însă nici o reformă substanțială în domeniile digital, schimbări climatice educație și echilibru macroeconomic. Or, Comisia Europeană a cerut explicit în criteriile oficiale de acordare a acestor sume ca statele membre să prezinte pentru finanțare proiecte care respectă în mod prioritar aceste reforme.

 Orice culoare politică ar avea guvernul care va veni la putere în urma negocierilor purtate zilele acestea va avea de înfruntat o gravă problemă social, anunță JURNALUL NAȚIONAL. Pandemia și restricțiile aferente au lăsat fără joburi foarte mulți români și au obligat firmele să apeleze la șomajul tehnic, pentru a suporta o parte din salariile celor care încă și-au păstrat locurile de muncă.

Cabinetul Orban a prelungit funcționarea acestui sistem până la 30 iunie 2021. Noul Executiv va trebui să preia măsura care, într-o lună dificilă, precum cele din starea de urgență, poate costa bugetul de stat peste un miliard de lei. Criza Covid-19 a provocat angajaților din România o pierdere medie de 4,1% asupra veniturilor, arată o analiză Eurostat. Măsurile de acordare a șomajului au atenuat acest efect în toate statele membre.

Pe de altă parte, anunță NEWSWEEK, legea privind impozitarea pensiilor speciale a fost declarată neconstituțională în integralitatea sa. Legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor speciale, care prevede impozitarea cu 85% a pensiilor de serviciu ce depăşesc suma de 7.000 de lei, este neconstituțională, a decis marți Curtea Constituțională. Decizia a fost luată în unanimitate, după 4 amânări și este definitivă şi general obligatorie.

În 17 iunie, amintește HOTNEWS, Camera Deputaţilor a votat modificarea şi completarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal, care are ca obiect de reglementare instituirea unei taxe pe veniturile şi indemnizaţiile pentru limită de vârstă. Conform unui amendament, pensiile cu valoare de până la 2.000 de lei inclusiv nu se impozitează, cele cuprinse între 2.000 şi 7.000 se impozitează cu 10%, iar pensiile cu o valoare de peste 7.001 lei se impozitează cu 85% pentru ceea ce depăşeşte această sumă.

Amendamentul votat de Camera Deputaţilor a fost atacat la Curtea Constituţională de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Avocatul Poporului.


Comentarii

Ziare.ro - PRECIZARE: E vorba de o "lovitură totală" pentru "România" (pentru EURO-group-ul infractional de absorbaci si accesari de "fonduri" autoporeclit "România", n.red.) si nu pentru Dvs., care nici nu câstigati si nici nu pierdeti ABSOLUT NIMIC la faza asta, motiv pentru care facem apel la calm.

16 decembrie 2020 20:59

Constantin Taina Cer guvernului sa SUGA euro-POOLLA si sa #REZISTE! în mod demonstrativ, ca sa le luam miliardele la prosti si sa nu mai zica aia ca suntem "nesimtiti & iresponsabili" (ca curva avortinista si bulangioaica de mama, n.m.)!

16 decembrie 2020 20:50

Laurentiu Nichita Daca în "liniile directoare" scrie ca io trebuie sa le-o livrez pe fica-mea, sa o "educe" ei sexual printre EURO-buci si s-o fucka mai "incluziva" si mai ECO-green, eu le-o dau, ca sa nu pierdem miliardele si catralioanele de bilioane de EURO-jetoane!

16 decembrie 2020 20:46

Ronald S. Lauder Da, dar daca nu am rata sansa de a participa la actiunea de capturare a GLOBAL-paduchilor de la Davos, am putea sa scoatem (mult) mai multi bani decât pierdem de pe urma EURO-paduchilor - trebuie însa sa obtinem caietul de sarcini, ca sa vedem care sunt preturile si conditiile de livrare, ca daca livram în transe, ar fi normal ca beneficiarul sa suporte costurile transarii, saramurarii si uscarii la vânt / mumificatii, nu?! Cu respect, RSL

16 decembrie 2020 20:42

Oltean Sper ca la Educatie au bagat-o si pe aia popo-pedo-sexuala, ca sa facem si noi bulan-GEN-darie "europeana" elghebetechiu, sa devenim mai "incluzivi", ca asa nu se mai poate.

16 decembrie 2020 6:51

Marius Ivanescu Recunosc ca si eu sunt socat, dar nu pricep ce traba avem noi cu "liniile directoare stabilite de CE"?! În opinia mea, CE îsi poate baga "liniile directoare" în cur(-ul clepto-infractorului transfrontalier Ursula v.d. L.) si problema cu santajul se rezolva de la sine, nu?

16 decembrie 2020 6:47

v Este infiorator cum trateaza unii (chestiuni de serviciu). Ghiolbanis ne-a declarat initial ca "primim" 80 de miliarde de euro, apoi s-au declarat 30 de miliarde de euro. Acumani se spune ca acestea erau pt anumite domenii, iar noi am trimis Programe in alte domenii. Cum este posibil ca niste functionari ai statului, indiferent de functie sa faca astfel de "greseli" fara sa fie sanctionati.

15 decembrie 2020 23:42

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.