Marea Britanie a început vaccinarea anti-COVD. Printre cei care au primit vaccinul se numără și români care lucrează în sistemul de sănătate britanic.
Marea Britanie a fost prima țară europeană care a demarat un program național de vaccinare împotriva coronavirusului. Mai întâi vor fi vaccinate persoanele trecute de 80 de ani. Apoi medicii.

Pe portalul reddit un medic român a descris „experiența” vaccinului anti-COVID și, ca dovadă, a postat (fotografiat) prospectul kitului Pfizer.
„Salut! Sunt medic rezident in UK (Birmingham) si tocmai am primit prima doza de vaccin anti-COVID (kit-ul Pfizer). M-am gandit ca un AMA ar util daca aveti intrebari.

Am incarcat ca dovada prospectul care mi s-a dat la vaccinare daca mai este nevoie de alte dovezi, mai am cate ceva ce poate functiona”, a scris românul.

Medicul român a răspuns, apoi, numeroaselor întrebări ce i-au fost adresate:

Întrebare: Mai ai voie alcool?

Răspuns: Nu mi s-a spus nimic legat de consumul de alcool.

Întrebare: Subcutanat sau intra-muscular?

Răspuns: Intra-muscular!

Întrebare: Cand vei primi a doua doza de vaccin?

Răspuns: Pe 9 ianuarie sunt programat.

Întrebare: Care sunt urmatoarele categorii sociale care vor fi vaccinate? Daca vrei sa calatoresti, trebuie sa prezinti o dovada a vaccinarii?

Răspuns: Buna intrebare, pe scurt nu stiu nimic oficial. Totusi va dura pana cand populatia la risc si staff-ul medical vor fi vaccinate complet.

Întrebare: Daca vrei sa calatoresti, trebuie sa prezinti o dovada a vaccinarii?

Răspuns: Din pacate inca nu au modificat in niciun fel regulile cu privire la calatorit, este ceva ce imi doresc foarte, foarte mult sa fac. Suntem inca in fazele de inceput si va dura pana cand vor modifica ceva in sensul asta, dupa parerea mea.

Integral pe NewsweekComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.