Președintele Klaus Iohannis începe, astăzi, seria oficială de negocieri cu partidele parlamentare, rezultate în urma votului din 6 decembrie. Deși le-a dat aproape o săptămâna posibilitatea să ajungă la o înțelegere, după cum ați aflat totul s-a blocat în jurul împărțirii posturilor de putere.

Deci, nu sunt probleme cu armonizarea programului de guvernare, cu principiile care să stea la baza viitorului Executiv sau cu neînțelegeri de tip ideologic, așa cum ne amețeau reprezentanții USR. Este vorba pur și simplu de modul extrem de dur în care negociază Dacian Cioloș în numele USR-Plus, de faptul că Ludovic Orban nu vrea să renunțe la poziția de președinte al Camerei Deputaților, agățîndu-se de aceasta ca o ultimă posibilitate de a rămâne relevant din punct de vedere politic.

Astăzi, Klaus Iohannis trebuie să vină cu o soluție! Nu are multe posibilități: Guvern minoritar PNL, un alt candidat la poziția de premier desemnat sau guvernare prin împăcarea părților. Din start, aș exclude ultima variantă.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.