Toate stațiunile montane sunt deschise în momentul de față, iar autoritățile au anunțat în ce condiții se poate schia sau face snowboard în contextul pandemiei de COVID-19.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că turiștii și agenții economici din stațiuni trebuie să respecte cu strictețe restricțiile și regulile de igienă și distanțare aflate în vigoare.

”Pârtiile de schi sunt deschise, dar respectând toate regulile care se aplică în jurul lor. Adică, la restaurante se respectă regulile care sunt în hotărâre de guvern și care au fost stabilite prin hotărârile anterioare, la hoteluri la fel, distanțarea socială... Deci, astea toate trebuie să fie respectate", a precizat Raed Arafat, la finalul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în care s-a stabilit prelungirea strării de alertă în România cu însă 30 de zile, din 14 decembrie.

De asemenea, Arafat a anunțat și regulile pentru instalațiile de transport pe cablu - telecabină, telescaun, gondolă, etc.: 50% din capacitate.

Integral pe NewsweekComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.