Liderul PNL Ludovic Orban a început să joace tare în relaţia cu Klaus Iohannis: a blocat desemnarea generalului Nicolae Ciucă ca premier, va obţine şefia Camerei Deputaţilor şi pregăteşte un congres rapid în partid, care să-l reconfirme în fotoliul de preşedinte. Miza lui Orban e să redevină prim-ministru.

Liderul PNL Ludovic Orban, în ciuda faptului că a demisionat de la Palatul Victoria, rămâne în continuare un pol de putere. Preşedintele Klaus Iohannis şi-ar fi dorit ca generalul Nicolae Ciucă să formeze noul Executiv, însă liderul PNL a blocat mutarea. Ludovic Orban a discutat cu mai mulţi lideri importanţi din teritoriu şi, împreună, au ajuns la concluzia că PNL trebuie să impună un om de partid în fruntea Guvernului, nu un om al Armatei, conectat doar la Palatul Cotroceni, susţin surse politice pentru „Adevărul”.

Nicolae Ciucă a fost ales senator PNL în Dolj, însă a ajuns pe listele electorale sprijinit tot de şeful statului. Încă e un corp străin pentru liberali. Prin urmare, Ludovic Orban i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis că partidul nu-l vrea pe Ciucă premier. În final, cei doi lideri au agreat ca Florin Cîţu să formeze Executivul, fiind o propunere acceptată atât de USR PLUS, cât şi de UDMR, partenerii liberalilor la guvernare. Florin Cîţu are o relaţie bună şi cu baronimea PNL: ca ministru de Finanţe a alocat fonduri pentru PNDL, puşculiţa cu bani publici pentru primari şi preşedinţii de Consilii Judeţene.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.