Zarurile au fost aruncate iar Parlamentul României urmează a primi o nouă tranșă electorală de deputați și senatori. Surpriza alegerilor este noua formațiune politică Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), care a obținut aproape 9% din numărul voturilor exprimate.

Partidul, cvasinecunoscut până în prezent, înființat în urmă cu un an și aproape inexistent din punct de vedere al relevanței politice la alegerile locale desfășurate cu mai puțin de 3 luni în urmă, va fi reprezentat, în premieră, în Senat și Camera Deputaților. Din lista candidaților AUR aflați pe locuri eligibile, găsim figuri controversate, nostalgice, vocale ori pur și simplu pline de culoare, care anunță o aprigă sesiune parlamentară 2020-2024.

Pe lângă co-președinții George Simion și Claudiu Târziu (membru fondator al CpF care a coordonat campania pentru modificarea Constituţiei din 2018) sau noua vedetă new-media a AUR, intrarea partidului în Parlament aduce în prim-planul politicii personaje aparent moarte politic și practic resuscitate de acest șoc electoral.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.