Am parcurs de mai multe ori apelul făcut de președintele Iohannis la sfîrșitul declarației de după ședința CSAT de joi. E mai perplexant decît o declarație de război. Sună ca o chemare la arme. Are tonul unui ordin, a unei mobilizări diperate. Nici un președinte sau premier europen în funcție (mai rar prin America de Sud și mai frecvent prin Africa) nu a făcut un asemenea gest politic de un așa mare tupeu și cu atîta insistență. Sună ca un ordin. Nu pot să le percep ca o rugăminte, ca o invitație. Mie îmi sună a amenințare cu iz de disperare.

Citiți și recitiți acest text care nu aparține unui propagandist din anii ’50,nici unui circar politic, nici unui președinte de partid cu ideologie zăltată. A fost rostit de un președinte de țară europeană și, pe deasupra, cetățean român de etnie germană.

Integral pe CotidianulComentarii

Măi ion, Măi ion, noi, je, EU, xyz, idiotule, tu ești atât de prost încât te mai și crezi cine știe ce cunoscător în politica mapamondului. În SUA, președintele are mare putere și prerogative ale funcției deosebit de mari, dar Congresul se poate opune unor măsuri de politică internă sau externă ale președintelui, chiar dacă președintele mai are și drept de veto contra Congresului. Tu știi ceva, puțin despre SUA, dar o iei pe arătură aiurea cu presupuneri cretinoide. În UK sau Anglia, regina e șeful statului, dar prim-ministrul e cel care guvernează țara, îar parlamentul încearcă la rândul lui să controleze sau să ceară socoteală premierului și guvernului, iar regina are și ea niște prerogative ale puterii politice, se mai consultă cu prim-ministrul, etc. În Canada, prim-ministrul e cel care conduce țara și guvernul, chiar dacă regina Angliei e șeful statului și e reprezentat în Canada de către Guvernatorul General al Canadei. În Canada, parlamentul e cel care încearcă să controleze guvernul în măsura posibilităților lui, care nu sunt prea multe, dar, acolo în parlament se dezbat chestiunile cele mai importante ale politicii interne și externe ale țării și se adoptă legile fegerale canadiene. Tu, Boule, unde pizda mă-tii vezi tu în România similitudini cu Coreea de Nord? Băi, imbecilule, du-te băi în mă-ta cu aberațiile tale de cretin retardat, idiotule. Atenție, corupția ucide, în chiloți la metrou! Suge și tu toată Euro-Pula în chiloți la metrou, pentru că, la metrou în chiloți, corupția ucide. Cu respect, Paulus

6 decembrie 2020 2:42

Muie postacilor Psd Mama disperati Psd si au trimis armata de postaci sa manance cacat pe aici ,,,f.m.m voastre de jeguri de tugani romani

5 decembrie 2020 20:00

ion In SUA, Presedintele este un zero barat fara Congres (Parlament), in Anglia, Regele/Regina au doar vot consultativ, caci Parlamentul decide si conduce, in Canada idem, Parlamentul decide si legifereaza - prin aceasta, democratiile occidentale au evitat si anihilat TOTALITARISMUL bolsevic marxist/leninist cu Presedinte si Partid unic, fara opozitie. Dar, ce sa cunoasca istorie, papagalii semi-analfabeti romani cu vrajeala johanista "statul de drept" - adepti ai regimului de teroare din Coreea de Nord, unde KimJong nebunul ala, o ucide si pe ma-sa daca asa vrea el, caci face ce vrea singur.

5 decembrie 2020 10:17

Florin Biro numai varza murata!!!!care e mai minunata ca aceste articole de ziar. Daca asta ce scrie aceste articole e ziarist? Eu sant Papa de la Roma!

5 decembrie 2020 9:00

xyz Singura realizare a "guvernului meu" si-a lu' Johanis, a fost si este inca, cumpararea prin firmele PNL/USR/PMP prietene, a milioane de MASTI FALSIFICATE inutile impotriva Covid19, pt. lacomia de bani nemunciti a ratatilor johanisti, pe sanatatea si viata Poporului Roman. Sinucidere in masa, ar fi pt Romania, sa inhate si Parlamentul criminalii astia de rezistaci.

5 decembrie 2020 8:54

Cornel Nistorescu, Ștergător la Cur al PSD, dar și prim-vice-prim țucălar al acaluiași partid împuțit. Dragii mei, am ținut neapărat să vă prezint ultimele ordine ale președintelui. Acum îl aștept pe bunul meu tovarăș și pretin într-ale scrisului cu căcat pe hârtie igienică, Ion Cristoiu, maestrul Ardei Umplut cu Căcat al presei de căcat, pentru a-mi face recenzia editorialului meu proaspăt cufurit. Votați PSD! Dar votați numai după ce vă descheiați la prohab și scoateți d-acolo ștampula cu care veți vota. Muie PSD!

5 decembrie 2020 6:11

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.