România a emis cinci noi alerte de măşti neconforme, prin sistemul RAPEX, care au fost validate vineri dimineaţa, a anunţat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Printre altele, este vorba despre produse contrafăcute sub brandul 3M, de tipul FFP3, ţara de origine fiind Marea Britanie, care poartă marcajul CE, dar nu este certificat ca echipament de protecţie de către organismul relevant.

Alte măşti neconforme sunt de tipul N95, precum şi cu trei straturi, fabricate în China.

România a emis până în acest moment 17 alerte de măşti neconforme, pentru a avertiza ţările membre în legătura cu posibila lor prezenţă la vânzare în UE.

Integral pe ProTVComentarii

Marcel S Ma intreb la ce folosesc aceste alerte de vreme ce nu se iau masuri drastice ? Alminteri aceste alerte nu fac altceva decat sa-si piarda oamenii increderea in necesitatea purtarii acestor masti.Un exemplu de felul neserios cum e tratata sanatatea oamenilor : recent, intr-o unitate de vanzari articole medicale din Arad au aparut un tip de... " Masca Textila cu filtru, reutilizabila" fara a avea inscriptonat producatorul, aviz de calitate sau conformitate. Una bucata costa 20 lei !! CSAT-ul nu considera ca aceasta problema a mastilor de protectie, a sanatatii, e de domeniul sigurantei nationale ?D-nul Presedinte ne sfatueste sa fim atenti. La ce ?Cam toate problemele, inclusiv cea a sanatatii sunt scapate de sub control.Apropo, la sectia de votare trebuie sa purtam masca, sau nu mai are nici un rost ca si asa nu stim daca e buna.

4 decembrie 2020 19:30

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.