Fostul comisar-şef de la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava, Radu Obreja, a reușit să strângă 2 milioane de euro din vânzarea permiselor de conducere, potrivit procurorilor DNA, iar din banii obţinuţi în mod ilegal, poliţistul şi-ar fi cumpărat apartamente, vile, spaţii comerciale, maşini şi terenuri, pe care le-ar fi trecut pe numele altor persoane, relatează Adevărul.ro.

Fostul şef de la Permise Suceava a fost urmărit timp de doi ani de anchetatori. Telefoanele i-au fost puse sub ascultare, iar în biroul său de la serviciu au fost montate camere video de supraveghere.

Aşa ar fi reuşit, în cele din urmă, procurorii DNA să adune probe pentru a demonstra că Radu Obreja ar fi condus o reţea specializată în fraudarea examenelor pentru obţinerea carnetului de şofer, contra unor sume uriaşe de bani. Fostul comisar-şef ştia că, dacă va avea imobile pe numele său, va atrage atenţia instituţiilor abilitate să-l verifice. Aşa că, potrivit procurorilor, a ales persoane de încredere din anturajul său pentru a spăla sumele pe care le-ar fi încasat de la clienţi. În schimbul unor comisioane, acoliţii primeau banii şi cumpărau şi apoi întreţineau diferite bunuri.

Integral pe UniversulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.