Sâmbătă se încheie una dintre cele mai atipice campanii electorale din România, pusă sub semnul pandemiei de COVID-19. Toate partidele și-au folosit cât au putut resursele atât la TV, cât și în online.

A fost cu siguranță o campanie electorală în care s-au cheltuit mulți bani pentru promovare. Raportarea făcută până la mijlocul campaniei arăta că 13 milioane de euro fuseseră cheltuite până la acel moment.

A fost o campanie în care au vorbit mai ales liderii de partid și vectorii de imagine ai fiecărei formațiuni. Au fost puține scandaluri și gafe, dar nu pentru că politicienii tind spre perfecțiune, ci pentru că mulți dintre ei au fost aproape invizibili. Liderii politici au mers mai ales la televiziunile „de casă”, unde li s-au adresat prea puține întrebări incomode.

Vulnerabilitățile PNL: Politizare și traseism

Liberalii au lucrat mult la partea de imagine în această campanie și probabil că a fost cel mai vizibil partid. Premierul Ludovic Orban a făcut maratonul televiziunilor aproape în fiecare seară din ultimele săptămâni, iar când nu a fost la TV, a inaugurat lucrări și a tăiat panglici. PNL a beneficiat de prezența constantă și de mesajele transmise de președintele Klaus Iohannis, care a atacat în mai multe rânduri PSD și a cerut explicit românilor să voteze astfel încât după 6 decembrie să se coalizeze o majoritate în jurul PNL.

Mai mult decât atât, liberalii au primit și ajutorul primarului Capitalei, Nicușor Dan, care a mers în campanie alături de liderii PNL, a apărut pe materialele de campanie ale acestora și s-a exprimat public în favoarea formațiunii. „PNL are cel mai solid program de guvernare.

Avem de absorbit 80 miliarde de euro, avem de absorbit în viteză acest bani şi nu avem timp de pierdut, nu ne permitem. PNL are cea mai bună variantă de premier, pe Ludovic Orban. E o persoană pe care am cunoscut-o în aceste luni, o persoană de încredere, care îşi ţine cuvântul, o persoană loială, mai are o calitate – e preocupat de soluţie, nu de obţinerea de imagine”, a mai declarat Dan.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.