Alegerile organizate la vreme de pandemie par să fi venit în sprijinul partidelor politice angrenate în cursa electorală. În contrast total cu alte scrutine, alegerile locale din 27 septembrie au reprezentat, pentru zece formațiuni competitoare, un prilej de a face economii. Concret, acestea au cheltuit mai puțini bani decât sumele pe care le-au realizat pentru această luptă electorală. Peste 6 milioane de lei au rămas în vistieria formațiunilor.

Cele mai consistente fonduri de campanie au fost înregistrate de PNL și PSD, care au cheltuit și cei mai mulți bani. PMP, partidulețul lui Traian Băsescu, a venit însă tare din urmă, realizând venituri cât jumătate din bugetele celor doi mari competitori. Or, cheltuielile de campanie au fost proporționale.

Autoritatea Electorală Permanentă a publicat, recent, cuantumul detaliat al veniturilor și cheltuielilor electorale ale mai multor competitori, partide politice, organizații ale cetățenilor sau minorităților naționale, precum și ale mai multor candidați independenți care au concurat la alegerile locale din data de 29 septembrie 2020.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.