48 de cazuri de gripă clinică au fost înregistrate în România, în săptămâna 23 – 29 noiembrie. Anunţul a fost făcut de Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT) iar cazurile înregistrate sunt mai multe față de perioada similară a anului trecut.

La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 31.874, cu 63,9% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent, când au fost 88.394 de cazuri, potrivit CNSCBT.

Numărul cazurilor este cu 27,4% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară, când s-au înregistrat 43.954 de cazuri. Scăderile sunt puse și pe seama subraportărilor din perioada sărbătorilor legale.

CNSCBT anunță și că în ultima săptămână au fost raportate la nivel național 48 cazuri de gripă clinică. Numărul este mai mare față de anul trecut, în aceeaşi perioadă, când au fost 41 de cazuri. Până acum nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal.

Până în 29 noiembrie au fost vaccinate antigripal 864.796 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.


Comentarii

Lingaul Cretinilor vaccin antigripal care ati promis,nimic,mancatori de fecale !!

3 decembrie 2020 22:12

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.