Președintele Klaus Iohannis a participat joi la şedinţa anuală de bilanţ a Consiliului Superior al Magistraturii, unde a vorbit despre continuarea luptei anti-corupție și respectarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor, în contextul pandemiei de coronavirus. Lucrurile au luat însă o întorsătură neașteptată.

Atmosferă tensionată în cadrul şedinţei anuale de bilanţ a Consiliului Superior al Magistraturii, la care a participat și Președintele Klaus Iohannis. Interpelat după discursul pe care l-a ținut în fața membrilor CSM de către judecătoarea Gabriela Baltag, care l-a acuzat că îi dezbină pe magistrații din România, Klaus Iohannis s-a ridicat și a părăsit ședința fără să răspundă.
”Serviciile de informaţii, din nou pe val în Justiţie”

Astfel, judecătoarea Gabriela Baltag l-a rugat joi pe preşedintele Klaus Iohannis să nu aducă „dezbinare” în cadrul şedinţei Consiliului Superior al Magistraturii, spunând că este evident obiceiul şefului statului de a face politică în CSM.

„Domnule preşedinte, nu mi-am făcut un obicei şi nu mi-aş fi dorit să iau cuvântul, dar pentru că, din păcate, obiceiul dumneavoastră de a face politică în CSM este evident, aş vrea să vă adresez o rugăminte, care vine din partea mea şi nu numai a mea, ci şi din partea altor magistraţi ai acestei ţări. Vă adresez rugămintea, poate măcar la finalul mandatului nostru, nu veţi mai aduce dezbinare în această instituţie, pentru că suntem suficient de dezbinaţi”, i-a spus Baltag preşedintelui.

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.