Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, la Târgu Mureş, că dacă formaţiunea sa politică va fi cooptată la guvernare, nu va întoarce spatele şi îşi va asuma participarea într-un viitor Executiv. El a subliniat că deocamdată este prematur să se pronunţe, interesul Uniunii fiind acum asigurarea obţinerii cât mai multor mandate în Parlament.

„Politica are ca funcţie şi încercarea de a participa în Executiv dacă există planuri pe care dorim să le realizăm în comun. Noi nu ne întoarcem spatele (...), spunem 'da', partea politicii este şi exercitarea puterii executive. Nu putem promite că aşa va fi, vom vedea. În primul rând trebuie asigurată o participare puternică în Parlament şi când avem această participare şi dacă putem forma o coaliţie de centru dreapta care poate duce înainte lucrurile şi pentru cele mai importante probleme poate da un răspuns corect pentru societate, atunci ne putem asuma această răspundere în perioada următoare", a declarat Kelemen Hunor, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

În ceea ce privește reforma constituțională, Uniunea nu va putea influenţa pe cine vor trimite românii în Parlament. „O reformă constituţională necesită două treimi şi întrebarea este dacă se poate compune o majoritate de două treimi care să facă o reformă constituţională acceptabilă pentru toţi cetăţenii României. La momentul actual nu putem da un răspuns. Noi nu putem influenţa pe cine trimit cetăţenii români în Parlament şi în ce procent", a precizat Kelemen Hunor.

Integral pe România LiberăComentarii

Asta-i buna ! Ca sa vezi, si noi care credeam ca nu vreti la guvernare.Hai, ca esti penibil !

3 decembrie 2020 16:57

Lingaul Curvele curve se nasc si tot asa mor !!!

3 decembrie 2020 16:03

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.