Pensiile vor creşte din ianuarie 2021, promite ministrul Finanţelor. Creşterea de 8% a punctului de pensie va fi prevăzută în buget, de la 1 ianuarie, dă asigurări Florin Cîţu. Acest lucru înseamnă că ar trebui să crească peste patru milioane de pensii, cele care sunt calculate în funcţie de punctul de pensie.

Pensiile românilor vor crește anul viitor cu 8 procente. Anunțul a fost făcut de ministrul Finanțelor. Asta înseamnă un plus la punctul de pensie, de aproximativ 100 de lei, afirmă PROTV. Aceasta ar fi și cea mai mare majorare dintr-un calendar gândit de Guvern, pe 4 ani. La finalul acestei perioade, pensiile ar urma să fie cu aproape 50% mai mari decât acum.

Anul viitor va aduce cea mai mare creștere a punctului de pensie, potrivit ministrului finanțelor. Concret, punctul de pensie ar urma să crească de la 1.442 de lei, cât este acum, la 1.559 de lei în 2021. Asta înseamnă un plus de 117 lei.

Ceea ce nu spune guvernul, remarcă ANTENA3, este cât pierd pensionarii, pentru că punctul de pensie ar trebui să fie majorat anul viitor cu peste 30%, conform Legii Pensiilor. Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat că guvernul va majora punctul de pensie de la 1 ianuarie cu 8%, astfel că ar trebui să crească peste patru milioane de pensii care sunt calculate în funcţie de punctul de pensie.

Executivul are un calendar al creşterii punctului de pensie pe următorii patru ani, iar până în 2024, punctul de pensie ar trebui să crească până la 1.841 de lei. Guvernul nu spune însă cât ar fi trebuit să crească punctul de pensie anul viitor şi care sunt pierderile pentru pensionari, conform legii pensiilor. Scăderile sunt de câteva sute de lei pentru fiecare pensionar.

Traian Băsescu a spus adevărul despre pensii, susține CAPITAL. Fostul președinte Traian Băsescu a lansat o serie de acuzații extrem de grave la adresa ministrului Muncii, Violeta Alexandru. Acesta susține că Alexandru nu a făcut altceva decât să îi mintă pe români cu privire la majorarea pensiilor cu 40%.

„Cel mai devalorizat propagandist pe care-l are PNL-ul“ este părerea fostului președinte Traian Băsescu despre ministrul Muncii, Violeta Alexandru. „A ținut-o un an de zile că ”avem banii pentru mărire cu 40% în buget”, deși știa că nu-i are. Oameni care-și asumă să mintă cu nerușinare timp de un an, ca la sfârșit să spună: ministrul de Finanțe mi-a spus că atâția bani are”, a spus Traian Băsescu, într-un interviu acordat pentru DCNEWS.

De cealaltă parte, la finalul săptămânii trecute, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a făcut precizări în ceea ce privește creșterea pensiilor și ce plan are Guvernul liberal. Ministrul a declarat că pensiile vor crește, atât în 2021, cât și în anii următori, conform programului de guvernare al Partidului Național Liberal. „Lucrurile sunt clar menționate, pensiile vor crește. Am crescut anul acesta, într-un an dificil economic, vom avea o creștere și în anii următori. Facem afirmația în programul de guvernare ca un angajament al dorinței noastre de a crește pensiile“, a declarat Violeta Alexandru, citată de EVENIMENTUL ZILEI.

Ministrul Muncii nu a ratat ocazia să-i „înțepe” pe social-democrați, pe care i-a acuzat că au făcut o promisiune referitor la majorarea pensiilor, dar de care nu s-au ținut, remarcă GÂNDUL. „PSD a făcut o promisiune, dar nu s-a ținut de ea. PNL a crescut pensiile și într-un an dificil. Am fost alături de români pentru că știm că din contribuțiile lor se alimentează bugetul din care facem plata pensiilor. Diferența dintre noi și PSD este că noi nu mințim”, a declarat Violeta Alexandru.Comentarii

Lute V ,ca esti cretin nu mai e o taina pentru multi dar ca neglijezi tratamentul e ingrijorator,de care pensie ai ?Nu uita pastilele nu e de gluma !!!

6 decembrie 2020 12:29

@v Adicatelea, tu esti deacord ca militienii, securistii, turnatorii la securitatea comunista, procurorii, judecatorii si inaltele functii din armata, alea de zici tu ca au pensii cu nivel mare- eu le zic PENSII NESIMTITE- se (pot) pensioneaza la 45-50 de ani si apoi pot lucra linstiti ca directori -pentru merite deosebite- la diferite firme de unde sa mai ia 10 000-15 000 de lei/luna. Esti destept foc! Totdeauna ai fost asa. Uite unul pe care-l chiama Goarna ( Coarna, tot un drac) care cica sufera de nu stiu ce boli si s-a pensionat la 45 de ani, dar a putut lucra ca lider de sindikkt la politie, iar acum se va face si defutat in marea adunare nationala ca sa mai adune multe case si conturi grase. Astia-ti plac tie.

4 decembrie 2020 16:46

v Sint putini comentatori contra lui Ghiolbanis si Organ, inseamna ca sint multumiti cu pensiile care le iau si se maresc cu 8%. In ce priveste "pensionarii" care mai pot lucra dupa ce ies la pensie, nu au citit sau cunoscut oameni care dupa ce se pensioneaza cu un nivel mare al pensiei, lucreaza ca directori si alte functii inalte

3 decembrie 2020 22:08

bambirica Mai sunt oameni care mai pot inca munci inca ani buni dupa ce ies la pensie.e vreun program pentru acei pensionari?care se pot ocupa de livada ,de o gradina?de cativa stupi ,un animal ,,doi?''Pe plan local,dar nu organizare mafiota unde baieti dastepti profita din plin de rezultatul muncii unor batrani?De ce nu e posibil?

3 decembrie 2020 15:45

ursuleanu Gruparea de mare criminalitate socio economica PNL/Organ cocotata fraudulos in Palatul Victoria face promisiuni ce s eincadreaza categoric la inselaciune conform Codului Penal.Aceste promisiuni sunt facute in mod infractional inainte de alegerile parlamentare pentru ca apoi sa se accelereze asasinarea a cat mai multor pensionari.

3 decembrie 2020 11:52

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.