„Am constatat că veganii au avut un risc mai mare de fracturi totale, ceea ce a dus la aproape 20 de cazuri la 1.000 de persoane pe o perioadă de 10 ani, comparativ cu persoanele care au mâncat carne.
Cele mai mari diferențe au fost pentru fracturile de șold, unde riscul la vegani a fost de 2,3 ori mai mare decât la persoanele care au consumat carne, echivalent cu încă 15 cazuri la 1.000 de persoane de peste 10 ani”, a declarat doctorul Tammy Tong, autoare principală al studiului și o epidemioloagă nutrițională la Departamentul de Sănătate a Populației Nuffield de la Universitatea din Oxford.
Integral pe Doctorul zilei
Comentarii
Adaugă comentariu
Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:
- Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
- Accesezi link-ul din mesajul primit.
- Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.
Te-ar mai putea interesa și...
Cât costă locuințele în primul oraș plutitor din lume
20 ianuarie 2021 15:21Cum arăta un bilet de vaccinare din 1906: „Bunica a trecut prin două războaie şi a avut o familie frumoasă”
20 ianuarie 2021 15:16STUDIU: Alimentele prăjite contribuie la creșterea riscului de a dezvolta boli de inimă sau de a suferi un accident vascular
20 ianuarie 2021 15:00Corpul te avertizează cu o lună înainte că eşti la risc să faci infarct, prin aceste semne
20 ianuarie 2021 10:37Untul de arahide, gustarea sănătoasă pentru întregul corp
20 ianuarie 2021 9:34Editorial
Noua echipă de forţă a Americii: deschidere multi-rasială, feministă si reevaluatoare de competenţe
În principiu, din noiembre până acum, adică din momentul în care echipa Biden-Harris a început să prezinte nominalizări pentru posturile din noua Administraţie, toate serviciile de informaţii şi prognoză politică au activat...