Două case de sondare a opiniei publice și un sondaj scurs „pe surse”, comandat intern de liberali, arată, la unison, o scădere a PNL în intenția de vot, aflându-se, practic, „umăr la umăr” cu PSD. Toate cele trei cercetări sociologice, efectuate cu puține zile înaintea alegerilor parlamentare de duminică, au o constantă.

PNL poate realiza, după redistribuirea voturilor primite de partidele care nu vor trece pragul electoral, o majoritate parlamentară doar dacă cooptează Alianța USR-PLUS la guvernare. Orice formulă doar cu UDMR și cu PMP – cu condiția ca această din urmă formațiune să treacă pragul de 5 la sută, nu asigură liberalilor majoritatea de peste 50%. Pe partea stângă însă, lucrurile sunt și mai dramatice, PSD nereușind nici într-o eventuală alianță cu Pro România să formeze o majoritate parlamentară care să-i confere dreptul să acceadă la guvernare.

Sondajul IRSOP a fost realizat, în perioada 22 – 28 noiembrie 2020, telefonic, pe un eșantion de 1.004 persoane, având o marjă de eroare de +/- 3 la sută. Conform acestei cercetări, PNL este creditat cu 33 la sută din intenția de vot, iar PSD, cu 30 de procente. Pe poziția a treia se află Alianța USR-PLUS, cu 17 procente, urmată de Pro România, cu 7 procente. UDMR ar fi ultima formațiune care ar trece pragul electoral, conform acestui sondaj, întrunind 5 la sută. Partidul Mișcarea Populară ar obține doar 3 procente, iar restul partidelor totalizează alte 5 procente.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.