Nici actualul președinte USR și nici președintele fondator al acestui partid, Nicușor Dan nu vor vota duminică cu acest partid. Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, a anunțat că nu a găsit o posibilitate legală pentru a putea vota la alegerile parlamentare din cauza lacunelor legislative. Barna este izolat în Bucureşti ca urmare a infectării cu noul coronavirus şi ar putea solicita urna mobilă doar dacă s-ar afla la Sibiu, acolo unde are şi domiciliul.

„Vestea e foarte proastă - şi tocmai de asta vă cer să votaţi şi pentru mine. Nu am posibilitate legală, nu am reuşit să identific o posibilitate legală pentru a putea vota. Din păcate, nu există cadru legislativ în momentul acesta pentru ca cei afectaţi de COVID care nu sunt în judeţul unde au domiciliul - pentru că sunt izolat în Bucureşti şi urna mobilă nu vine de la Sibiu la Bucureşti - şi practic cred că sunt în situaţia să nu...

Am vorbit în continuare cu autorităţile, să văd dacă există vreo posibilitate. Deocamdată nu am identificat vreuna. De asta, gândiţi-vă dacă mergeţi sau nu la vot, pentru că sunt oameni care s-ar putea să nu poată să o facă, deşi şi-o doresc şi îmi doream cu tot sufletul să fiu acolo. Mergeţi la vot şi votaţi gândindu-vă la lucrul acesta", a precizat Barna, citat de ROMÂNIA LIBERĂ.

EFOR a atras atenția în mai multe rânduri cu privire la vidul legislativ cu privire la organizarea alegerilor de duminică și de situația celor aflați în izolare sau carantină.

Nici „părintele“ USR nu votează cu acest partid, anunță JURNALUL NAȚIONAL. Primarul general Nicușor Dan a anunțat, miercuri, că la alegerile parlamentare va vota PNL, chiar dacă este fondatorul USR. „Nu vreau să spun mai multe despre USR și mai ales nu vreau să intru într-o polemică cu un partid care m-a sprijinit în alegerile locale”, spune Dan. Nicușor Dan a anunțat că este important să fie ales „un Guvern care va fi în legătură și cu autoritățile locale și cu președintele”. În plus, el consideră că este „obligatoriu să trimitem PSD în Opoziție”.

„Opțiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Național Liberal. Consider că un Guvern PNL puternic este cea mai bună variantă pe care o are România în acest moment. O să răspund la întrebarea evidentă care se ridică, și am să spun așa: chiar dacă sunt fondatorul USR-ului, consider cu toată onestitatea că PNL-ul este varianta cea mai bună pentru România astăzi.

Nu vreau să spun mai multe despre USR și mai ales nu vreau să intru într-o polemică cu un partid care m-a sprijinit în alegerile locale”, a spus Nicușor Dan.
Fostul președinte Traian Băsescu nu a ratat ocazia să-l ironizeze pe Nicușor Dan, constată GÂNDUL. În opinia lui Traian Băsescu, edilul Bucureștiului a arătat, prin anunțul că va vota cu național-liberii la alagerile parlamentare, că i se potrivește de minune porecla „Nicușor Ban“.

„Știu eu dacă e o dramă? Orban i-a făcut atât curte lui Nicușor Dan încât probabil că îmbătat de puterea pe care a dobândit-o ca primar general și de cântecul de lebăda al viitoarelor susțineri financiare din partea lui Orban, Nicușor Dan a cedat ispitei. Asta arată că i se potrivește Nicușor Ban. Pentru că Orban îi trimite bani pentru București”, a declarat Traian Băsescu.

Nicușor Dan a fost ironizat inclusiv de fosta colegă din USR, senatorul Florina Presadă, ca urmare a declarațiilor favorabile ale primarului la adresa PNL și a Guvernului Orban, anunță EVENIMENTUL ZILEI. „Eu știu cât m-am luptat inclusiv cu ciuma galbenă timp de 4 ani în Parlament. Să spui tu, Nicușor Dan, că PNL și Orban sunt cele mai bune opțiuni pentru guvernare, este o aberație. Nicușor, clipește de două ori dacă te lasă Ludovic cu pușculița goală. În rest, rămâne cum am stabilit: ne vedem la guvernare! Iubiți România cu ochii deschiși!”, a scris și Florina Presadă.

Dacian Cioloș, actual copreședintele USR - PLUS, a comentat, miercuri, aparent indiferent, susține COTIDIANUL, declarația din aceeași zi a primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, care a anunțat că va vota în favoarea PNL la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

„E alegerea lui, o respectăm, e treaba lui, el decide ce vrea să facă cu viitorul lui politic. Pe noi ne interesează ca bucureştenii să fie bine guvernaţi. Şi câtă vreme o să ţină cont de agenda oamenilor şi de programul cu care a câştigat alegerile, pentru care noi l-am susţinut, o să aibă sprijinul nostru", a declarat fostul premier Dacian Cioloș. La alegerile locale în care a obținut funcția de primar general, Nicușor Dan a fost susținut de PNL și de USR - PLUS, amintește ADEVĂRUL.

Chiar și fără voturile celor doi lideri, USR va ajunge, aproape sigur, la guvernare. Ultimele trei sondaje de opinie, ale căror rezultate pot fi vazute AICI, arată că PNL poate realiza, după redistribuirea voturilor primite de partidele care nu vor trece pragul electoral, o majoritate parlamentară doar dacă cooptează Alianța USR-PLUS la guvernare. Orice formulă doar cu UDMR și cu PMP – cu condiția ca această din urmă formațiune să treacă pragul de 5 la sută, nu asigură liberalilor majoritatea de peste 50%, constată JURNALUL NAȚIONAL.

Pe partea stângă însă, lucrurile sunt și mai dramatice, PSD nereușind nici într-o eventuală alianță cu Pro România să formeze o majoritate parlamentară care să-i confere dreptul să acceadă la guvernare.


Comentarii

Domnule Dan Barna, nu are importanță cine și cu cine votează, mai ales ca USR are experianță. Mai trimiteți un ”COMANDO USR-ist”, cum s-a procedat la alegerile locale, și vă rezolvați situați! Mai ales că ”JUSTIȚIA” doarme!

3 decembrie 2020 8:06

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.