De Ziua Naţională a României, Dan Puric a vorbit la Antena 3 despre capacitatea de a ne reface sufleteşte. El a reamintit de importanţa credintei şi de miracolul poporului român.

Întrebat de jurnalista Oana Zamfir ce punem în locul lucrurilor pe care le-am pierdut anul acesta, având în vedere contextul pandemiei cu coronavirus, în urma căruia multe familii din România au pierdut pe cineva drag, Dan Puric a răspuns:

"Întotdeauna pentru un om care crede în Dumnezeu, locul care râmâne gol este acoperit de Dumnezeu. În cele mai mari suferinţe acest popor l-a aşezat pe Dumnezeu.

Ăsta a fost miracolul dăinuirii noastre. Să ne gândim că acum 100 de ani au fost pierderi imense. Am fost a treia ţară în conflagraţia mondială, ca număr de oameni, ca jertfă pe care am dat-o, după Imperiul Otoman. Este aproape incredibil că se confruntau mari imperii, iar ţărişoara asta a dat o jertfă atât de imensă.

Cu gândul la ei să putem trece mai departe cu faţa spre Dumnezeu şi să ne gândim că într-adevăr aşa cum a spus Gheorghe Brătianu, mare martir al închisorilor comuniste, poporul acesta este o taină”.

Dan Puric a lansat şi un îndem la credinţă pe care o consideră o atitudine de fiecare zi pe care trebuie să o avem
"Există una dintre expresiile cele mai cutremurătoare ale unui mare profesor hispanist care spunea că nu este niciun mister originea acestui popor. Miracolul este că el există. Să trecem cu faţa spre Dumnezeu prin acest necaz, care după părerea mea este „du”, nu are numai caracterul acesta al pandemiei asupra comunist revarsă o pandemie ideologică hulită, care vrea pentru prima oară în istoria acestui popor, vrea să ne smulgă din rostul, din libertatea de a fi. Dar cu credinţă în Dumnezeu, şi lucrul acesta nu îl spun ca pe o gratuitate, când spun credinţă în Dumnezeu asta înseamnă o atitudine de fiecare zi pe care noi trebuie să o avem", a mai spus Dan Puric la Antena 3.

Dan Puric: "Suferinţa se împărtăşeste între toţi, nu putem fi indiferenţi"
"Este important să fim alături cu sufletele de cei care au avut de suferit, să învătăm să fim laolaltă. Din punct de vedere al Bisericii, suferinţa se împărtăşeşte între toţi, nu putem fi indiferenţi. Să învăţăm să fim împreună într-o Europă dezbinată, într-o Europă care se vrea unită şi se manifestă aşa că nu îl are pe Dumnezeu”, a mai transmis Dan Puric.

Dan Puric: "Înaltul Teodosie este o verticală a ortodoxiei româneşti"
"Vremurile acestea de prigoană modernă şi perverse aşa şi pudrate constituţional sunt cea mai bună ocazie ca să iasă verticalităţi româneşti creştine. Înaltul Teodosie este o verticală a ortodoxiei româneşti. Creştinii aceia care s-au dus acolo sunt niste reprezentanţi extraordinari ai acestui popor. Pe de altă parte, mie mi-e milă de cei care au intervenit acolo, săracii jandarmi pentru că ştiţi cum este, când dai în biserică, consecinţele în timp să te ferească Dumnezeu care sunt, pentru că au familii săracii şi eu mă rog să nu li se întâmple ceva”, a mai spus Dan Puric, la Antena 3

Dan Puric, referitor la restricţiile dure impuse de autorităţi: Toţi care au lovit în ţăranul român au ieşit din istorie.

"Vedeţi că în perioada aceasta instituţiile noastre şi prezidenţiale şi guvernamentale au lovit fără scurpule săracii, într-o inconştienţă din asta bolşevică albastră în Biserică şi în ţăranul român. Tăranul român, producătorul este o icoană în muncă. El îndură. Uitaţi-vă in istoria României. Toţi care au lovit în ţăranul român au ieşit din istorie", a mai tranmis Dan Puric.


Comentarii

Alba-neagra cu habotnicia Înaltul Teodosie e un idiot nebun și rebel, el săracul grohăie litatnii habotnice și vrea să arate că are credință. Credința o fi ea bună pentru cei slabi de înger și pentru cei săraci cu duhul rațiunii, dar la momentul când există o pestă virotică precum acest Covid 19, care deocamdată NU are un leac bine determinat, ei bine, atunci ce să facă populațiunea? Să se uite-n curul lui Teodosie care îndrugă niște cretinisme, sau să încerce să se protejeze ea însăși de molimă și de boală cum vor și indică autoritățile? Multă lume a murit și va mai muri din cauza acestui virus păcătos, pentru care nu există decât măsurile restrictive pentru prevenirea răspândirii lui la persoane sănătoase. Veceul ăla de Șerban Nicolae, care nu mai e nimic la PSD și nici nu va mai ceva altundeva, grohăia și el că Prea Rătăcitul Teodosie a ridicat cică steagul credinței. Care căcare steag nene? Păi ce, credința are steaguri, tuiuri și drapele? Antena Șanț a mai găsit un oarecare care la rândul lui să le cânte isonul ălora mai rebeli și mai contra-normalității, că deh, rebeliunea e ceva care se rebelește și cine știe care căcare va fi rezultatul? Păi să nu-mi bag eu toată Euro-Pula în rebelirea rebeliunii? Atenție! Corupția ucide, în chiloți la metrou! Cu respect, Paulus

2 decembrie 2020 1:12

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.