Doctorul Dragoş Stănescu, fost șef al Secţiei de Chirurgie Plastică de la Spitalul de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Focşani avea 68 de ani şi a ieşit la pensie în anul 2018, din motive medicale. Acesta a murit vineri, 20 noiembrie.

Deşi la momentul dispariţiei medicului s-a vorbit despre faptul că acesta ar fi murit de COVID 19, lucrurile au fost mult mai complicate în cazul său. Nora medicului a povestit reporterilor de la Libertatea că acestuia i s-a refuzat internarea în spitalul unde a lucrat o viaţă, fiind redirecţionat spre Adjud, unde a refuzat să meargă.

Cu două săptămâni înainte de a muri medicul a suferit o fractură de şold şi a avut mai multe coaste rupte, după ce a căzut pe trepte. La testul COVID-19, Dragoş Stănescu a ieşit pozitiv. Colegii doctori i-au spus că nu-l pot opera, pentru că Spitalul din Focşani nu este unul de COVID-19, fiind direcţionat către Adjud, scrie Adevărul.

Familia medicului crede că spitalul putea găsi o soluţie pentru fostul coleg. "Mie mi-a spus că nu a fost considerat o urgenţă. Asta, deşi avea febră, tuşea şi în plus avea dureri groaznice de la căzătură. Adică la fiecare respiraţie suferea groaznic. Ca să nu mai menţionez că era un om cu diabet, Parkinson, nişte infarcturi la activ şi două stenturi. Dar tot nu era urgenţă", a spus nora medicului.

Medicul nu a avut de ales și s-a dus acasă pentru a aștepta să treacă cele două săptămâni în care să se vindece de COVID-19 și abia apoi să se opereze. Însă, acasă i-a fost tot mai rău, avea dureri mari de la fracturi.

Pe 16 noiembrie a fost dus din nou la spital. „A avut vreo două zile în care starea sa a oscilat, vorbesc de saturaţia de oxigen în sânge. Apoi l-au intubat şi a murit a doua zi la ATI. Nu era un moş de trimis la groapă”, a precizat nora lui Dragoş Stănescu

Aceasta a regretat că nu l-a dus la Bucureşti, unde crede că ar fi avut mai multe şanse de supravieţuire.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.