În plină pandemie cu noul coronavirus, în timp ce numărul de noi infectări zilnice cu SARS-CoV-2 se află constant în jurul cifrei de 10.000, tot mai mulţi români profită de unele „scăpări” ale reglementărilor legale pentru a motiva refuzul de a purta mască.

Este vorba de cei care atunci când sunt luaţi la întrebări pentru că nu au nasul şi gura protejate au replici de genul „am probleme de respiraţie”, dar care şi-au pregătit şi acte doveditoare în acest sens. Portul obligatoriu al măştii de protecţie pe perioada stării de alertă este reglementat printr-un ordin comun al ministerelor Sănătăţii şi Afacerilor Interne, emis pe 22 mai 2020.

„Pe durata stării de alertă, în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, mijloace de transport în comun şi la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, în condiţiile şi cu respectarea Instrucţiunilor generale privind măsurile de igienă, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin”, se arată clar în document.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.