De 1 Decembrie, Ziua Națională a României, președintele Klaus Iohannis a mai pus o stea pe epoleții unor angajați ai structurilor de apărare din țara noastră sau i-a ridicat la rangul de chestori/generali pe coloneii/comisarii-șefi considerați a fi fost merituoși în activitatea depusă.

Avansările în grad de anul acesta de care au beneficiat, printre alții, și 20 de polițiști – chestori și comisari-șefi – și un pompier – chestor -, au tensionat la maximum atmosfera în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Prin semnarea unora dintre decretele de avanasare în grad de chestor/general, șeful statului a dat naștere, fără să știe, unui imens scandal intern și a rupt în două ”Internele”, ministerul în vârful căruia se află Marcel Vela.

Neoficial, de ceva vreme, se cam știa cine sunt cei recomandați de mai-marii Poliției Române pentru a intra în selectul grup al chestorilor. Dar și cine sunt personajele sus-puse care urmau să mai pună o stea pe epoletul de general sau de chestor, în funcție de structura din care face parte.

Pe la colțurile ministerului lui Vela umblau liste, povestite din gură-n gură ca la șezătoare. Toată lumea știa însă, din experiența anilor trecuți, că lista inițială, cea cu propuneri înaintate de șefii Poliției Române președintelui, e întodeauna prea lungă pentru a fi aprobată în totalitate.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Socotitorul Mai faceti tovarasilor multi generali ca armata n-avem, macar sa avem generali (chestori)

1 decembrie 2020 19:01

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.