Mircea Diaconu a schimbat iar tabăra și s-a înrolat în solda partidului agreat de Moscova, informează Ziaristii.com. Publicaţia citată notează astfel că actorul face campanie electorală pentru AUR, formațiune ai cărei activiști, sub pretextul naționalismului, apar oriunde e rost de o provocare și de scandal.

“Candidatul Antenei 3” a avut, în ultimii ani, un important segment de public. La alegerile europarlamentare din 2014 a obținut 7% ca independent, intrând în Parlamentul UE (unde n-a făcut nimic), iar la alegerile prezidențiale de anul trecut a obținut un scor excelent, 10%. De fiecare dată a candidat ca independent, dar în realitate era promovat zi-lumină de Antena 3, capitalizând simpatiile electoratului nostalgic.

Acum, Mircea Diaconu nu va candida la alegeri, dar face campanie partidului conspiraționist și eurosceptic Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). El însuși cu un discurs plin de scenarii fantastice, în care face afirmații și acuzații neprobate niciodată de nicio dovadă, actorul spune că “predă ștafeta” grupării susținute, printre altele, și de grupuri de ultrași din galeriile de fotbal.

Deși se pretind interesați de România și de drepturile românilor, membrii AUR au o agendă paralelă cel puțin dubioasă. Timp de 3 ani, cât românii au luptat cu regimul Dragnea-PSD pentru a apăra statul de drept, activiștii acestui partid au fost inexistenți.

Integral pe UniversulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.