Preşedintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, ar trebui să reia procedura în vederea redobândirii cetăţeniei moldoveneşti.

Întrebată dacă îi va restabili cetăţenia Republicii Moldova pentru fostul preşedinte al României, Sandu a declarat că, după finalizarea procesului dintre Traian Băsescu și preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, fostul lider de la Cotroceni ar trebui să reia procedura în vederea redobândirii cetăţeniei.

„Din câte cunosc eu, există o decizie finală la Curtea Supremă de Justiţie pe dosarul pe care l-a inaintat domnul Băsescu împotriva lui Igor Dodon pe acel decret prin care i-a fost retrasă cetăţenia. Pentru că procesul acolo s-a finalizat, domnul Băsescu ar trebui să reia procedura şi să depună actele de la început pentru a-i putea fi redată cetăţenia”.

Amintim că, în noiembrie 2018 Băsescu a pierdut la Curtea Supremă de Justiție recursul împotriva președintelui Igor Dodon privind lipsirea primului de cetățenia Republicii Moldova.

Integral pe GândulComentarii

@xyz Micutule tembel,aici nu e vorba de a ataca o decizie a Curtii Supreme , ci de o noua cerere de cetatenie din partea lui Basescu.Si asta se poate face , urmand apoi procedurile complecte si legale ale autoritatilor R.Moldova.

1 decembrie 2020 18:55

v Deoparece Basarabia este pamint Romanesc, toti locuitorii "Republicii Moldova" ar trebui sa ceara cetatenia Romanesca si sa se uneasca cu tara mama, dar "interesele" internationale se opun acestei actiuni.

1 decembrie 2020 16:29

Uta Eu cred ca aveti si asa destui betivi si ordinari ,daca va tyrebuie si asta nu stati pe ganduri ,poate sa-si ia tot neamul

1 decembrie 2020 15:38

xyz Mironosita duduie aiurita a Moldovei, precum Armata Rosie ignora sau nu cunoaste legile Tarii ca, decizia ramasa definitiva la Curtea Suprema, nu mai poate fi atacata in Moldova, poate, la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

1 decembrie 2020 14:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.