Sindicaliștii de la Europol au lansat un avertisment public față de riscul de colaps total al sistemului de apărare și ordine publică. Pensionările masive, închiderea școlilor de agenți și explozia numărului de bolnavi Covid din rândul forțelor de ordine au provocat la MAI o criză de personal fără precedent.
Criza de polițiști pune în pericol siguranța cetățenilor

Speranța sindicatelor din MAI că se va organiza o sesiune de examene în ianuarie pentru școlile de agenți de poliție s-a năruit. Ministerul Afacerilor Interne nu a emis niciun ordin în acest sens până la această dată, fapt care face imposibilă organizarea examenelor în ianuarie, fiind necesare două luni pentru depunerea dosarelor și examinările medicale.

”Pandemia de coronavirus a creat o stare de lockdown în sânul Ministerului Afacerilor Interne în ceea ce privește recrutarea personalului pentru școlile de agenți de poliție din cadrul instituției. Deficitul de personal de la nivelul MAI a depășit 20%, iar pensionările masive de anul acesta au dus la crearea unui colaps în ceea ce privește asigurarea serviciului polițienesc.

După anularea admiterii din vara acestui an vine această nouă decizie de suspendare, iar pe fondul acestor incertitudini care trenează la nivelul MAI, coroborate cu informații controversate ale unor finanțiști care vorbesc despre măsurile economico-financiare care ar putea fi adoptate în 2021, au determinat nu mai puțin de 2.300 de polițiști să se pensioneze în primul semestru. Îngrijorător este faptul că numărul pensionărilor a crescut și mai mult pe finalul anului, depășind în momentul de față 3500, iar în ceea ce privește numărul polițiștilor care vor ieși de pe băncile școlilor de agenți de poliție din actualele promoții nu acoperă nici jumătate din numărul celor care au părăsit sistemul prin trecere în rezervă”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Polițiștilor Europol.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.