Tot mai multe centre de vaccinare se pregătesc în întreaga țară. 27 de astfel de centre vor funcționa în județul Brașov, anunță prefectura într-un comunicat. În judeţul Vrancea, vor fi 12 centre de vaccinare, a anunţat şeful Cancelariei Guvernului, Ionel Dancă. Acesta a remintit că vaccinarea populaţiei se va face etapizat, cadrele medicale fiind primele pe listă. Iar vaccinarea populaţiei împotriva COVID 19 va fi voluntară şi gratuită.

"Am avut o discuţie foarte utilă cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică în ceea ce priveşte pregătirea campaniei de vaccinare la nivelul judeţului Vrancea. Aici, lucrurile sunt în progres. Avem deja stabilite 12 centre de vaccinare la nivelul judeţului Vrancea care, credem noi, va acoperi necesarul de vaccinare conform strategiei de vaccinare adoptată de Guvernul României.

Mai întâi (n.r. vor fi vaccinate) grupele prioritare, ceea ce priveşte personalul medical, persoanele vulnerabile, expuse la riscul de infectare şi ulterior a tuturor celor care doresc vaccinarea.

Vaccinarea va fi gratuită şi voluntară pentru toţi românii. Ca să fie lucrurile foarte clare!

Aşa încât sunt semne de speranţă că în curând vom putea desfăşura această campanie de vaccinare şi lucrurile vor fi oprite din punct de vedere al răspândirii pandemiei atât în judeţul Vrancea, cât şi la nivelul întregii ţări", a declarat Ionel Dancă, după o vizită pe care a efectuat-o în judeţul Vrancea.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.