Executivul a decis să modifice ordonanța dată de PSD privind darea în plată pentru stingerea datoriilor Transelectrica și să o transforme într-o executare silită făcută pe șest. Astfel, potrivit actului normativ emis de Guvernul Orban, statul va prelua activele Transelectrica și va avea libertatea de a vinde bucăți din societatea națională.

Activele sistemului electroenergetic național vor putea fi valorificate către entități private, a stabilit, printr-o ordonanță de urgență, Guvernul Orban. Mai exact, dacă uzul sau interesul public nu se justifică la data trecerii activelor funcționale în proprietatea publică a statului, conform analizei realizate de ministerul de resort și instituția creditoare, activele sistemului energetic trec în proprietatea privată a statului și se vor valorifica.

Vânzarea acestora se va face prin metodele prevăzute la art.16 din OUG nr.20/2016, privind stabilirea unor măsuri de eficientizare a activității de privatizare pentru dezvoltarea în condiții de profitabilitate a activității operatorilor economici cu capital de stat. Astfel, valorificarea activelor se va realiza în urma evaluării acestora de către o persoană fizică sau juridică autorizată în condițiile legii, la prețul pieței, iar vânzarea nu se poate realiza sub prețul de preluare al activelor.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.